Sari la conținut

Cori Grămescu: Cum să slăbești doar din grăsime și să-ți păstrezi masa musculară

Arde grăsimea și crește masa musculară. Se poate ajunge la acest rezultat, însă doar dacă vom face și exerciții fizice, pe lângă dietă. Iată ce ne sfătuiesc doctorul Ciprian Constantin, șef al Departamentului Diabet și Nutriție din cadrul SUUMC ”Carol Davila” București și Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție.

”Să nu uităm că o dietă fără exerciții fizice poate duce la scădere în greutate, însă pe seama masei musculare și nu neapărat a grăsimii din organism. Pentru a ne asigura că slăbim din masa grasă și nu din musculatură, trebuie să facem minim 30 de minute pe zi exerciții fizice de intensitate moderată. Pentru a diversifica programul de exerciții este ideal să alternăm sesiunile de alergare cu cele de urcat trepte, pentru a ne provoca atât rezistența musculară, cât și puterea de concentrare. Este bine cunoscut efectul puternic de reducere a stresului pe care îl are un program de exerciții diversificat, în completarea unei alimentații sănătoase”, ne spune Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție.

Când vine vorba de alimentație sănătoasă, nu trebuie să apelăm la cure extreme. Dieta nu înseamnă în niciun caz înfometare, chiar dacă pentru a pierde câteva kilograme suntem nevoiți să restricționăm aportul caloric.

Arde grăsimea și crește masa musculară

”În primul rând, trebuie să știm că limita sub care nu ar trebui să coborâm pe termen lung este de 1000 de calorii/zi. Apoi, să nu uităm că, oricare ar fi numărul de calorii, alimentația trebuie să includă toate categoriile de nutrienți, în proporție echilibrată. O greșeală foarte des întâlnită în curele de slăbire este excluderea totală a grăsimilor din dietă,” atrage atenția dr. Ciprian Constantin.

Este adevărat, aportul caloric al grăsimilor este mare, însă nu ne putem lipsi de grăsimile esențiale Omega 3 și Omega 6, iar soluția este să ne axăm pe acele alimente care au o cantitate totală de grăsime mică, dar sunt bogate în Omega 3 și 6. Medicul ne sfătuiește să folosim la salate o cantitate mică de ulei (preferabil amestec de floarea soarelui cu rapiță și in). În plus, este bine să consumăm pește de 2 ori pe săptămână, orientându-ne chiar spre peștele gras, pe care îl vom combina întotdeauna cu legume.

Nu uitați de hidratare!

”Legumele nu trebuie să lipsească din dietă și este de preferat să fie consumate crude, fierte sau la aburi. În felul acesta, vor avea un aport caloric mic, dar vor rămâne bogate în vitamine și fitonutrienți.”, adaugă medicul.

Cori Grămescu ne sfătuiește să nu uităm de hidratare. Hidratarea corectă este foarte importantă pentru menținerea unei stări de bine. Hidratarea o vom face consumând apă, eventual ceai, și nu sucuri dulci. În plus, o dietă echilibrată, cu suficiente legume și fructe contribuie la o hidratare corectă. Mai ales când facem efort fizic susținut, este necesar să ne hidratăm constant și să bem minim 2 litri de lichide nealcoolice pe zi.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel