duminică, mai 28, 2023

Cori Grămescu este o cunoscută nutriționistă din România. Specialista are câteva sfaturi pentru toate femeile care suferă din pricina celulitei.

Nu este ușor să trăiești cu celulita, mai ales că ea nu depinde de numărul kilogramelor, ci de stilul de viață.

Cum le sfătuiește Cori Grămescu pe femei să trăiască și se se alimenteze, pentru a diminua sau preveni nedorita celulită.

Nutriționista ne spune că dieta împotriva celulitei fibroase are câteva reguli simple, de la care nu trebuie să ne abatem.

Te-ar mai interesa: Dr. Virgiliu Stroescu: ”Am rămas ULUIT când am afl...

Prima regulă de bază este ca la fiecare masă să avem legume. Chiar dacă este vorba de mic dejun, atenție!

Specialistul nutriționist spune că este nevoie pentru fiecare masă de câte două legume. În felul acesta, vei avea un tranzit sănătos, poți reduce inflamațiile din organism și te saturi cu ajutorul alimentelor cele mai sărace în calorii, dar bogate în enzime, vitamine și fibre.

Așadar, potrivit nutriționistei, cel puțin 300 g de legume consumate la fiecare masă te ajută să scapi de celulită și să îți menții greutatea sub control.

Cori atenționează: nu consuma alimente bogate în glucide dacă nu ai o zi activă. Dacă o ai însă, te poți delecta până în orele 15 cu legume, leguminoase și fructe din această categorie. Mai exact: cartofi, mazăre, linte, năut, pere, mango, ananas, banană.

Te-ar mai interesa: Bolile care se manifestă prin umflarea degetelor d...

Un alt truc de gonire a celulitei este să scazi dramatic cantitatea de sare pe care o ingerezi zilnic. Sosurile și potențiatoarele de gust trebuie să devină istorie. Integrează în loc de sare plante aromatice în meniu: busuioc, ardei iute, oregano, rozmarin, usturoi, șofran, turmeric, ghimbir sau wasabi.

Nu consuma prăjeli, mănâncă pește regulat, de câteva ori pe săptămână și hidratează-te din belșug, pentru a scăpa de celulită.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar: Cu cât rămânem mai mult în trecut, în r...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private