Sari la conținut

Are doar 18 ani și a intrat la Medicină cu singura notă de 10. „Nu cred că există o meserie mai frumoasă. Să salvezi o viață și să ai pacienți care se pot baza pe tine”

Are doar 18 ani și a intrat la Medicină cu singura notă de 10. „Nu cred că există o meserie mai frumoasă. Să salvezi o viață și să ai pacienți care se pot baza pe tine”.

Teodora Agavriloaie este tânăra care a obținut singura notă de 10 de la examenul de admitere de la specializarea Medicină Generală, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi.

Teodora face parte din promoţia copiilor pregătiţi de soţii Nedea pentru a putea face faţă rigorilor examinării. 274 de copii din Iași sau din alte județe ale Moldovei au participat în ultimul deceniu la meditațiile gratuite oferite de soții Nedea. 132 dintre aceștia au reușit să intre la Medicină. Unii dintre ei sunt deja medici sau asistenți.

Are doar 18 ani și a intrat la Medicină cu singura notă de 10

„Nu mi-aș fi permis să plătesc pregătirea și cu siguranța a fost o oportunitate extraordinară pentru mine. M-am bucurat enorm. Îmi doresc să devin medic de când eram în clasa a VII-a, pentru că vreau să ajut oamenii, vreau să pot oferi și eu la rândul meu măcar o mică parte din ceea ce am primit și nu cred că există o meserie mai frumoasă decât aceasta: să fii în slujba oamenilor, să salvezi o viață și să ai pacienți care se pot baza pe tine”, a declarat Teodora, potrivit europalibera.org.

Familia Teodorei Agraviloaie este una cu posibilități materiale limitate. Tânăra provine din localitatea Lețcani, județul Iași, și a absolvit Colegiul Național din Iași, cu media 9,98 la examenul de bacalaureat și 9,98 media admitere.

„Am fost înzestrată cu capacitatea și cu puterea de a învăța și, dacă tot mi-a dat Dumnezeu mintea asta, am zis să o valorific cum trebuie și să reușesc ceva mare. Nici nu știu în ce mă arunc, știu că va fi greu, greul acum începe, însă îmi doresc foarte mult să termin facultatea cu brio și să devin medic. Voi fi primul medic din familia mea”, a arătat viitoarea studentă.

Teodora Agavriloaie a făcut meditații gratuite online cu soții Nedea

Pentru examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, Teodora s-a pregătit alături de soții Nita și Mircea Nedea, doi dascăli din Iași care, în ultimii 10 ani, au derulat un program voluntar de pregătire a elevilor care vor să devină medici. Pentru a fi admiși pe lista celor meditați gratuit, elevii trebuie să provină din familii cu venituri medii pe membru de famile între 400 și 600 de lei.

Aceasta a dezvăluit că a beneficiat săptămânal de câte două ore de pregătire la chimie și biologie. Spune că, deși nu au fost neapărat multe ore, acestea au fost „calitative” și au ajutat-o să își îndeplinească visul de a fi admisă la Medicină.

„Încă nu conştientizez ce înseamnă această notă, că am singurul 10, dar sper să nu pună o presiune suplimentară asupra mea. Din clasa a VII-a mi-am dorit să fac medicină chiar dacă nu am ştiut ce presupune asta, pur şi simplu m-am aruncat cu tot sufletul înainte”, a mai spus Teodora potrivit „Ziarul de Iaşi”.

La specializarea Medicină, unde a fost admisă și Teodora Agavriloaie, ultima media de admitere la buget a fost 8,72 (304 admiși) , în timp ce la taxă a fost 8,19 (188 de admiși).

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.