marți, august 16, 2022

Arsuri la stomac în timpul sarcinii? 6 alimente minune care te scapă instantaneu de această problemă

Sarcina este dificilă pentru orice femeie, deoarece corpul ei trece prin diverse schimbări care duc la mult disconfort și neliniște. Există și câteva modificări hormonale care afectează presiunea în diferite funcții ale corpului.

Refluxul de acid (arsurile la stomac) este o afecțiune de care majoritatea femeilor suferă atunci când sunt însărcinate.

Te-ar mai interesa: Andreea Antonescu, însărcinată pentru a doua oară!...

Mai multe dezechilibre hormonale duc la cauzarea acidului din stomac care urcă în conducta alimentară, făcându-vă să aveți greață și să vă simțiți amețită. De multe ori, uterul provoacă reflux acid prin presiunea asupra stomacului.

Arsuri la stomac în timpul sarcinii? 6 alimente care te scapă instantaneu de această problemă

Arsurile la stomac, cunoscute și sub denumirea de reflux gastroesofagian sau RGE, creează, de asemenea, o senzație de arsură în piept.

Există mai multe remedii de bucătărie pe care le puteți urma pentru a scăpa de situație instantaneu, fără să vă faceți griji cu privire la efectele secundare:

1. Iaurt: Iaurtul nu este doar liniștitor, ci este și plin de probiotice care ajută la ameliorarea arsurilor la stomac. Dacă mănânci un iaurt rece, te simți mai bine imediat.

Te-ar mai interesa: Vrei să scapi de grăsimea de pe burtă? Evită acest...

2. Lapte cu miere: Această combinație este o modalitate sigură de a neutraliza arsurile la stomac la femeile însărcinate. O cană de lapte cald împreună cu o lingură de miere este un medicament minune.

3. Ananas: Ananasul este plin de bunătatea vitaminei C, care ajută la ameliorarea simptomelor arsurilor la stomac. Consumul unei felii de ananas după masă ajută la digestie.

4. Ghimbir: Această rădăcină este un superaliment care face un remediu bun pentru stomacul deranjat. Fiind bogat în antioxidanți, ghimbirul ajută și la reducerea inflamației.

Te-ar mai interesa: Vestea tristă a zilei! O îndrăgită actriță a murit...

5. Biscuiți: Biscuiții ajută la absorbția excesului de acid din stomac și neutralizează efectul acestuia, ajutând la ameliorarea simptomelor arsurilor la stomac.

6. Oțet de mere: Când este diluat cu apă, oțetul de mere face minuni pentru sistemul digestiv.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private