Sari la conținut

Artrita: Cum să îmbunătățiți lichidul sinovial pentru a calma durerea și pentru a te bucura de articulații mai sănătoase

Genunchii scârțâitori, durere fulgerătoare sau durere surdă ar putea fi semne de avertizare ale osteoartritei – o afecțiune degenerativă a articulațiilor prin care osul ajunge să se zdrobească pe os.

Fiecare articulație a corpului este înconjurată de țesut moale numit membrana sinovială, care produce lichid care permite oaselor să se miște unul pe lângă celălalt destul de ușor. Potrivit fundației informative pentru artrită, o modalitate cheie de a îmbunătăți lichidul sinovial este exercitarea. Prin pomparea inimii, circulația sângelui este îmbunătățită în jurul corpului, inclusiv în articulații.

Exercițiul permite lichidului sinovial să fie expus la un aport constant de oxigen și nutrienți.

Cercetările indică, de asemenea, că mișcarea corpului activează genele asociate cu reconstrucția cartilajului.

Citeste si:

Iar mișcarea contribuie, de asemenea, la întărirea mușchilor, ligamentelor și tendoanelor din jurul articulației.

Faceți exerciții în siguranță cu osteoartrita

O altă organizație  de top, Versus Artrita, a subliniat că adulții ar trebui să urmărească să facă cel puțin 150 de minute de activitate fizică zilnic.

Ușor disconfort în timpul exercițiilor și unele dureri la nivelul mușchilor după aceea sunt complet normale, mai ales dacă nu ați făcut exerciții de ceva timp.

Cu toate acestea, a experimenta dureri semnificative în timpul exercițiilor fizice sau ulterior este un semn de avertizare că ai exagerat.

Orice articulații fierbinți și umflate sunt tratate cel mai bine cu o pungă de gheață sau o pungă de mazăre congelată.

Organizația de sănătate a explicat: „Puneți asta pe articulația afectată timp de aproximativ 15-20 de minute”

Dacă te simți mai bine a doua zi, Versus Artrita te încurajează să „începi din nou, dar încet”.

În cazul în care durerea durează mult mai mult sau dacă apare o durere bruscă odată ce reîncepi să faci exerciții, s-ar putea să te rănești.

„Dacă simptomele durerii, căldurii și umflăturilor continuă mai mult de câteva zile, ar trebui să vă contactați medicul de familie sau echipa de asistență medicală”, a adăugat Versus Artrita

Pentru a ajuta la reducerea riscului de rănire, includeți exerciții de încălzire.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.