marți, mai 30, 2023

VLADIMIR PUTIN în ultimii ani a făcut comparații puternice cu fostul dictator al Uniunii Sovietice, Iosif Stalin. Dar care sunt conexiunile?

De când domnia lui Iosif Stalin s-a încheiat cu aproape 80 de ani în urmă, niciun alt individ nu a condus Rusia mai mult decât președintele său în exercițiu Vladimir Putin. Perioada în funcție a bărbatului de 69 de ani a luat o întorsătură sinistră în urmă cu puțin mai mult de o săptămână, când a ordonat trupelor să invadeze Ucraina pe motivul demilitarizării și „denazificării” fostului său vecin sovietic.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

Cinci asemănări izbitoare care există între Iosif Stalin și Vladimir Putin

1.) Ambii au devenit președinți la o vârstă similară

Putin a devenit președinte pentru prima dată în 2000, la vârsta de 47 de ani, în timp ce Stalin i-a succedat lui Vladimir Lenin la 45 de ani, în 1924.

2.) Fiecare a promis că va aduce stabilitate

Stalin și-a luat angajamentul după ce Rusia a ieșit dintr-un război civil în 1921, că va pune pe picioare Uniunea Sovietică.

În comparație, Putin a spus că va îndeplini o promisiune similară după ce Moscova s-a luptat financiar din cauza prăbușirii Rusiei sovietice în 1991.

3.) Utilizare similară a narațiunilor istorice

Stalin și Putin au repetat fiecare retorica conform căreia Rusia are nevoie de o „mână puternică” pentru a preveni tulburările interne și pentru a proteja împotriva agresiunii externe.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

4.) Reprimarea adversarilor politici

Limbajul repetat folosit de ambii bărbați le-a permis să creeze sisteme politice în care nimeni nu le-ar putea contesta autoritatea personală.

Alexei Navalnîi a fost arestat imediat, în ianuarie 2021, după ce se întorsese în Rusia de la Berlin.

El a rămas în închisoare de atunci, sub acuzație legată de un caz de delapidare din 2014.

Navalnîi este un critic public al lui Putin, care a acuzat anterior partidul președintelui rus că este plin de „escroci și hoți”.

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

Arsenalul de arme biologice al lui Putin va fi utilizat în lupta cu Ucraina? Laboratorul găzduiește boli mortale

Novichok, o toxină rusească de calitate pentru arme, a fost folosită pentru a-l otrăvi pe fostul spion rus Serghei Skripal și pe fiica sa Yulia în Anglia în 2018.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private