Categories: Ştiri sănătate

Asistenți maternali, ridicați de DIICOT. Ce acuzații grave li se aduc

Asistenți maternali, ridicați de DIICOT. Acuzațiile aduse asistenților maternali sunt extrem de grave: trafic de minori, abuzuri. Iată mai multe detalii:

 

Autoritățile au descoperit o situație gravă în Timiș, o familie fiind adusă la DIICOT pentru a fi cercetată de trafic de minori în formă agravată.

Patru fete cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani au fost forțate să muncească din greu la ferma pe care o ținea familia care le luase în plasament, potrivit ziare.com.

”La data de 19 octombrie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara- Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, efectuează trei percheziţii domiciliare, în județul Timiş, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă agravată, urmând a fi puse în executare trei mandate de aducere.

În cauză s-a reținut că, în perioada 2020 – 2022, două persoane, soț și soție, în calitate de asistenți maternali, împreună cu fiica lor, ar fi exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat, patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care se aflau în plasament la aceștia”, au transmis Poliția și DIICOT, citate de ziare.com.

Potrivit anchetatorilor, asistenții maternali nu ar fi acordat îngrijirea și întreținerea minorelor aflate în îngrijire.  Astfel, timp de doi ani de zile cele două adolescente nu au avut parte de educație, fiind forțate să muncească în ferma deținută de persoanele aflate în cercetare.

Anchetatorii mai specifică faptul că activitățile fizice la care erau obligate fetele erau solicitante, acestea fiind bătute dacă nu făceau ceea ce li se spunea.

 

Recent Posts

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

12 minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

42 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

o oră ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică