Sari la conținut

Părintele Calistrat: Cum recunoaștem semnele Apocalipsei

preot
sursa foto: arhiva doctorul zilei
biserica

Din cuprinsul articolului

Părintele Calistrat: Care sunt semnele Apocalipsei și cum va fi anunțată. „Războiul atomic aduce un sfârşit omenesc, în niciun caz sfârșitul creat de Dumnezeu”
Cunoscutul părinte Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a vorbit credincioșilor despre sfârșitul lumii, Apocalipsă și războiul nuclear.
Potrivit preotului Calistrat, sfârşitul lumii nu va veni odată cu războiul atomic. Acest sfârşit „omenesc” este diferit de sfârşitul creat de Dumnezeu și ne sfătuiește să nu ne temem.

Cum va fi anunțat sfârșitul lumii

Părintele spune să ne ţinem departe de scenariile apocaliptice, pentru că sfârşitul lumii îl cunoaşte doar Dumnezeu. Iar atunci când va veni, va fi anunţat de trâmbiţa judecăţii.
„Ne bucurăm că a trecut cu bine o vară cu roade pentru cei păcătoşi şi pentru cei care merită şi-L laudă pe Dumnezeu. C-aşa se spune:
‘Plouă peste drepţi, plouă şi peste cei păcătoşi, Soarele luminează şi peste cei drepţi, şi peste cei care sunt mai puţin drepţi pentru că, ne spune Evanghelia, Hristos nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă şi să fie viu.
Mai mult decât atât, tot Mântuitorul a spus: ‘Nici n-am venit să judec lumea’. De aceea trebuie să ne încredem într-un Dumnezeu care iartă, iubeşte, mântuieşte şi binecuvântează.”

„Să lăsăm un pic deoparte toate talibanismele astea care vin cu tot felul de scenarii apocaliptice. Singurul care poate crea Apocalipsa este Dumnezeu.

Ne spune Evanghelia Domnului Iisus Hristos şi-n Apocalipsă doar atât: ‘Nimeni nu ştie ceasul şi clipa în care vine sfârşitul lumii decât numai Tatăl.

Nici măcar Fiul, cu toate că este Cuvântul lui Dumnezeu şi este din veac cu tatăl, dar stă pe pământ sub vremi din Mamă’. Nici îngerii. Se spune că la glasul Arhanghelului”, a mai explicat părintele Calistrat, citat de RTV.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: