Sari la conținut

Curtea de Conturi: Lipsesc peste 100 de milioane de euro la achiziția de vaccinuri

Un raport al Curții de Conturi arată o lipsă de peste 100 de milioane de euro, la inventar, la vaccinurile anti-Covid. Ce s-a întâmplat cu această sumă uriașă.

Un audit realizat la Ministerul Sănătății a constatat, la finalul anului 2021, un minus de inventar la vaccinurile COVID, de peste 533 de milioane de lei – adică peste 100 de milioane de euro.

Există neclarități majore privind aproape 2,5 milioane de doze de vaccinuri, iar Curtea de Conturi precizează că departamentul juridic analizează dacă există fapte ce pot fi încadrate în prevederile Codului Penal.

Adică să se facă și sesizare penală.

Ce s-a întâmplat cu aceste doze, cu aceși bani rămâne de văzut. Până atunci, mai apar alte probleme.

Pentru că nu existau deja și așa suficiente controverse, România se pregătește să mai dea 1 miliard de euro pentru încă aproximativ 39 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID, teoretic adaptate la varianta Omicron.

 

Parchetul European anunță că nu vor fi date alte detalii în această etapă a anchetei, însă scandalurile legate de contractele de achiziții s-au complicat exponențial în ultimele zile și în România, dar și la nivelul Uniunii Europene, notează Antena 3.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel