Sari la conținut

Asociația P.A.V.E.L: Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer

cancer

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2020, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, primul an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”.

Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii.

Beneficiarii acestui proiect au fost 551 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

Rezultatele atinse în decursul anului 2020 au fost:

  • – 551 de copii și tineri, pacienți cu cancer au primit sprijin material pentru a avea acces la investigații medicale, hrană adecvată, transport și dispozitive medicale;
  • – 551 de copii și tineri cu cancer au fost sprijiniți pentru obținerea unor sponsorizări speciale;
  • – 480 de copii și tineri au beneficiat de servicii gratuite de asistență și consiliere socială;
  • – 518 copii și tineri au participat la activități de terapie prin arte combinate (terapie prin artă, activitate ludică…);
  • – 465 copii și tineri au participat la activități de alfabetizare și dezvoltare a abilităților școlare cu scopul prevenirii abandonului școlar;
  • – 333 de copii și tineri au beneficiat de servicii gratuite de asistență și consiliere psihologică.

Proiectul a făcut parte integrantă din Programul Centrului de resurse și servicii P.A.V.E.L. derulat de către Asociația P.A.V.E.L. în parteneriat cu Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” București și cu Institutul Clinic Fundeni.

Prin acest proiect, copiii și tinerii cu cancer și familiile lor beneficiază de un complex de servicii, oferite cinci zile pe săptămână, câte 10 ore pe zi.

Acest sprijin venit din partea United Way România a însemnat pentru noi un ajutor extraordinar. Proiectul finanțat de către United Way România cu suma de 45.000 lei în cursul anului 2020 va continua și în anul 2021.

Suntem foarte mulțumiți de rezultatele obținute în această perioadă dificilă de pandemie, în care atât copiii, părinții, cadrele medicale, cât și echipa asociației P.A.V.E.L. au fost nevoiți să facă față noilor provocări neașteptate. Ne îndreptăm mulțumirile pline de recunoștință către finanțatorii noștri.

Programele Centrului de Resurse și Servicii P.A.V.E.L. vor continua și noi ne străduim să asigurăm toate fondurile necesare pentru a putea să susținem echipa de specialiști, precum și sumele necesare pentru ajutorul umanitar acordat familiilor care au copii cu diagnostic oncologic pentru: investigații medicale, medicamente, hrană și transport.”, a declarat doamna Olga Cridland, președinte al Asociației P.A.V.E.L. și mamă de copil supraviețuitor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel