miercuri, decembrie 7, 2022

Aspirina naturală este planta care poate ameliora afecțiuni serioase. Calmează durerile reumatice și, foarte important, previne depunerea grăsimilor pe pereții vaselor de sânge. Ajută în insomnii și calmează durerile.

Scoarța de salcie conține o cantitate importantă de compuși salicilici și taninuri, precum ceară, amidon, proteine, lipide, oxalați, celuloză, substanțe minerale și vitamine, fiind numită și aspirina naturală. Administrată sub formă de infuzie, decoct, pulbere este folosită de mii de ani pentru tratarea bolilor reumatismale, a hemoragiilor, dezinteriei și febrei.

Te-ar mai interesa: Câți bani a primit despăgubiri o femeie din Iași c...

Preparatele din scoarță de salcie sunt utilizate în afecțiunile reumatice, pentru calmarea durerilor și combaterea febrei, în stările de iritabilitate nervoasă și anxietate, în insomniile pe fond nervos, în dismenoree, nevralgii, dureri musculare, stomatite, în tratarea răcelii, a gripei, efectul fiind analgezic, potrivit site-ului sanatatecuplante.ro. În caz de dureri în gât, se recomandă gargara cu decoct de coajă de salcie. Ceaiul nu trebuie să depășească temperatura corpului.

Previne depunerea grăsimilor pe vasele de sânge

Extractul de scoarță de salcie are efecte vasodilatatoare și antioxidante, previne depunerea de grăsimi și de colesterol pe vasele de sânge, pe arterele coronare și previne îngroșarea lor fiind folosit pentru prevenirea unui infarct.

Te-ar mai interesa: Cea mai tristă știre din România. O treime dintre ...

Substanțele flavonoide din compoziția salciei o fac să fie un antiseptic foarte bun și să fie eficientă în tratamentul afecțiunilor tractului respirator superior, al crampelor abdominale și al tusei. Salcia are proprietăți antihelmitice, stimulează digestia, tratează diareea și gastroenterita. Îmbunătățește imunitatea prin conținutul de vitamine. Infuzia din salcie este recomandată pentru eliminarea excesului de lichid din organism și a toxinelor deoarece are efect diuretic.

Te-ar mai interesa: Cipuri implantate în creier. Elon Musk începe test...

Dozele mari pot produce efecte nedtorite

Frunzele uscate de salcie sub formă de pulbere ajută la tratarea durerilor, în special a migrenelor și a durerilor reumatice. Florile de salcie au rol mai ales în tratarea insomniilor, a stărilor de irascibilitate și nervozitate și în tonifierea nervilor.

În uz extern sub formă de cataplasme, comprese, băi sau spălături locale se folosește în tratarea plăgilor cutanate, stomatitelor, durerilor musculare, hemoroizilor, transpirației excesive, ulcerațiilor cutanate, verucilor, potrivit site-ului sfatulmedicului.ro.

Te-ar mai interesa: Rugăciune pentru sănătate către Sfânta Filofteia. ...

Administrarea în doze prea mari poate să ducă la apariția unor fenomene nedorite cum ar fi cefaleea, amețelile, grețurile și vărsăturile, diareea, convulsiile. Preparatele din salcie sunt contraindicate persoanelor care suferă de astm bronșic, boli renale și dermatite.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private