sâmbătă, februarie 4, 2023

Vești bune! Aspirina va fi testată ca posibil tratament pentru COVID-19.

Aspirina va fi evaluată ca un posibil tratament pentru COVID-19 într-unul dintre cele mai mari studii din Marea Britanie. Oamenii de știință își propun să evalueze dacă aspirina ar putea reduce riscul formării cheagurilor de sânge la persoanele cu boală.

Cercetătorii din spatele studiului clinic RECOVERY, care analizează o gamă de potenţiale tratamente pentru COVID-19, au declarat că vor include în teste aspirina, utilizată în mod obişnuit pentru proprietatea de a subţia sângele.

Te-ar mai interesa: Medicamentul minune cu care slăbesc rapid vedetele...

„Există o justificare clară pentru a crede că aceasta (aspirina) ar putea fi benefică, şi este sigură, ieftină şi disponibilă pe scară largă”, a declarat Peter Horby, cercetător din cadrul studiului clinic, conform reuters.com.

Pacienţii infectaţi cu noul coronavirus prezintă un risc mai mare de formare a cheagurilor de sânge din cauza trombocitelor (plachete sangvine) hiper-reactive, celule cu rol important în coagularea sângelui şi oprirea sângerării. Aspirina este un agent antiplachetar. Prin urmare, poate reduce riscul de formare a cheagurilor, se arată vineri pe site-ul studiului clinic RECOVERY.

Te-ar mai interesa: Cum ne ajută, de fapt, iodura de potasiu și de ce ...

Doze zilnice mici de aspirină reduc riscul de apariţie a anumitor tipuri de cancer

Cel puţin 2.000 de pacienţi urmează să primească în mod aleatoriu 150 de miligrame de aspirină zilnic, împreună cu tratamentul obişnuit. Datele obţinute de la aceşti pacienţi vor fi comparate cu cele rezultate de la cel puţin alţi 2.000 de subiecţi care vor primi tratamentul standard pentru COVID-19.

Conform constatărilor anterioare, doze zilnice mici de aspirină reduc riscul de apariţie a anumitor tipuri de cancer.

Te-ar mai interesa: Boala extrem de rară cu care a ajuns la spital un ...

Datorită proprietăţii de a subţia sângele, aspirina creşte riscul de sângerare internă.  Însă, o doză prea mare administrată de-a lungul unei perioade extinse de timp a fost asociată cu afectarea rinichilor, conform sursei citate.

Tratament pentru COVID-19: azitromicină, remdesivir, dexametazona, hidroxiclorochina

  • Printre alte tratamente testate în cadrul studiului clinic RECOVERY se numără antibioticul comun azitromicină. Dar şi cocteilul din anticorpi de sinteză al companiei Regeneron. Cocteilul din anticorpi de sinteză a fost utilizat pentru tratarea simptomelor COVID-19 ale preşedintelui american Donald Trump.
  • Aspirina este un medicament generic, ceea ce înseamnă că este un tratament mult mai ieftin. Spre deosebire de remdesivir de la Gilead, care a fost aprobat ca tratament pentru COVID-19 în Statele Unite. Din păcate, însă, a demonstrat rezultate slabe într-un studiu clinic de amploare al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
  • Studiul clinic RECOVERY a demonstrat pentru prima dată că dexametazona ar putea salva viaţa unor persoane grav bolnave cu COVID-19. Dexametazona este un steroid care este de asemenea ieftin şi disponibil pe scară largă
  • De asemenea, a demonstrat că hidroxiclorochina nu a prezentat niciun efect benefic pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19. Hidroxiclorochina este un medicament antimalaric, promovat la un moment dat de preşedintele Trump.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private