Home » Spitale de stat » Astăzi a fost inaugurat la BUCUREȘTI Noul Spital...

Astăzi a fost inaugurat la BUCUREȘTI Noul Spital de Ortopedie Foișor, unul din cele mai moderne SPITALE de ORTOPEDIE din Europa

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, si ministrul Sanatatii, Florian Bodog,  a inaugurat luni noul Spital de Ortopedie, Traumatologie si TBC Osteoarticular Foisor. Investitia, facuta de Primaria Capitalei de la bugetul local, s-a ridicat la 49 de milioane de euro -37 milioane euro  in constructia cladirii si restul in dotarea cu aparatura ultramoderna. Lucrarile au inceput in 2013, iar in 2014 a fost dat in folosinta primul corp.

Citește și: Medic cunoscut: ”Atenție, toți ar trebui să stim asta! E cea mai eficientă metodă de prevenție împotriva COVID-19!

Noul spital Foisor are 9.000 de mp, 6 etaje, opt sali de operatie, 119 paturi si dotari de ultima generatie.

Spitalul are saloane cu  maximum patru paturi, iar la parterul spitalului a fost amenajata o sala de kinetoterapie, unde pacientii vor putea face recuperarea medicala, precum si o sectie de imagistica ultramoderna cu tomografie computerizata si radiologie.

In premiera, spitalul este dotat cu o instalatie de spalat paturi, unica in tara: dupa utilizare, paturile sunt coborate cu un lift la subsol, apoi intra in camera de spalare cu apa la 180 de grade, iar dezinfectarea se face cu solutii speciale. Readucerea paturilor in saloane se face prin circuite separate.

Citește și: Primele semne că plămânii nu funcționează bine. Nu le ignora!

De asemenea, cele opt sali de operatie sunt prevazute cu filtre si ventilatoare speciale, astfel incat sa nu existe posibilitatea amestecarii aerului, iar in sectia de terapie intensiva, personalul medical are posibilitatea sa supravegheze pacientii, in permanenta, cu ajutorul unui sistem conectat la camerele video, montate deasupra fiecarui pat.

“De acum, Bucurestiul are unul dintre cele mai moderne spitale de ortopedie si traumatologie din Europa, Primaria Capitalei finalizand astazi o investitie esentiala in sanatatea tuturor romanilor. (…) La inceputul mandatului meu, acest proiect, ca si alte proiecte, de altfel, era blocat. Existau plati neefectuate, iar lucrarile stagnau. Am constituit un grup de lucru format din experti, s-au verificat toate platile, situatiile de lucrari si am reusit sa finalizam acest obiectiv atat de important”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Citește și: Un medic ORL atrage atenția: Sforăitul poate fi simptomul unor boli grave!

Aceasta a anuntat ca anul viitor, in martie, municipalitatea va incepe consolidarea si dotarea cladirii vechi a spitalului Foisor, care este monument istoric si care va fi dedicat exclusiv educatiei si cercetarii. Investitia se va ridica la aproximativ 10 milioane de euro, bani din care se va realiza si o parcare subterana cu trei etaje.

Foto: Primaria Capitalei