Sari la conținut

Atac de cord: Băuturi care ar trebui evitate vara

Atac de cord.Temperaturile ridicate poat crește riscul apariției mai multor afecțiuni cardiace prin suprasolicitarea inimii, potrivit experților. Pentru a minimiza riscul de supraîncălzire, trei băuturi ar fi bine să fie evitate în condiții de vreme caniculară.

Atac de cord: Băuturi care ar trebui evitate vara pentru a preveni riscul

Atac de cord. Supraîncălzirea rezultă, de obicei, în urma unui efort fizic prelungit la temperaturi ridicate, ceea ce crește riscul unor lovituri de căldură potențial mortale.

Dar, potrivit experților, poate reprezenta, de asemenea, o povară substanțială pentru inimă. Trei băuturi pot agrava problema prin împiedicarea trecerii apei din sistemul digestiv în sânge.

Boala de căldură se prezintă de obicei în trei etape, începând cu crampe care rezultă din pierderea apei și a sodiului esențiale.

Această deshidratare deschide în cele din urmă calea spre epuizarea din cauza căldurii, care este un precursor pentru insolație.

Potrivit Harvard Health, acest lucru poate fi periculos pentru persoanele cu afecțiuni cronice, inclusiv probleme cardiace.


Can mercurul din termometru este ridicat, inima pompează mai tare și bate mai repede pentru a ajuta organismul să elimine căldura.

„Nu numai că expunerea la căldură ridicată crește riscul de epuizare și de accident vascular cerebral din cauza căldurii, dar poate, de asemenea, să pună o povară deosebită asupra sănătății inimii”, explică Harvard Health. „Acest lucru poate crește șansele de atac de cord, aritmii cardiace și insuficiență cardiacă.”

Arron Berstein, director interimar al Centrului pentru climă, sănătate și mediu global de la Harvard, sugerează că schimbările climatice îi pot pune pe mulți în pericol de probleme cardiace.

El a remarcat ca „schimbările climatice ne oferă mai multă căldură, și fără precedent, care poate fi mortală, în special pentru persoanele cu boli de inimă.”
Pentru a contracara riscul de complicații cardiace, experții recomandă să beți cel puțin 200 ml. de apă la fiecare 20 de minute pe vreme caldă. „Nu așteptați niciodată să vă fie sete ca să beți”, a adăugat doctorul Berstein.

„Bauturile acidulate și sucurile de fructe pot încetini trecerea apei din sistemul digestiv în fluxul sanguin.

„Deși cercetările sunt limitate, unele studii au constatat că un consum excesiv de alcool poate crește riscul de insolație pe timp de caniculă.”

De asemenea, se știe că anumite medicamente prezintă riscuri atunci când temperaturile exterioare urcă.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel