Atacul de cord este mai frecvent în perioadele cu multe petreceri. Iată de ce

Atacul de cord este mai frecvent când oamenii petrec mai multe zile. De Sărbători mesele îmbelșugate sunt o tradiție la români. Însă de cele mai multe ori, mesele copioase sunt regretate ulterior și principalele vinovate de durerile de stomac. De aceea, este indicat să le previi pe cât posibil pentru a te bucura în liniște de perioada de vacanță.

Sarmale, cârnați, tobă, friptură, mezeluri, cozonac, tort și alcool. Excesele alimentare duc la adevărate neplăceri de natură digestivă care pot lăsa urmări neplăcute sau mai grav se pot finaliza cu chemarea salvării în noaptea dintre ani. Cel mai ușor mod de a evita greața, balonarea, vărsăturile și de ce nu mahmureală de după petrecere este moderația. Moderația în ceea ce privește consumul de alcool dar și mâncarea. Nici să combini multe feluri de mâncare nu este indicat pentru organism, deși unde te duci vei fi invitat la masă, deci tentațiile culinare sunt la tot pasul.

Medicii spun că un criteriu al moderației este cantitatea de legume din farfurie care ar trebui să fie cel puțin jumătate din întreaga farfurie.

De asemenea nu trebuie să uiți că digestia proteinelor durează aproximativ 2-4 ore și necesită un mediu acid, în timp de digestia glucidelor se face în 40 de minute, într-un mediu alcalin. Alimentele rafinate, bogate în calorii, duc la perturbarea echilibrului enzimelor. De exemplu, de revelion dacă nu ești moderat poți consuma și 4000 – 6000 de calorii, adică dublu decât necesarul zilnic al unei persoane care are o greutate normală.

Dacă nu ești cumpătat te poți confrunta cu indigestie, arsuri stomacale, stări de vomă, balonări, crampe stomacale, chiar și constipație. Mai mult, an de an medicii atrag atenția asupra faptului că excesele alimentare din preajma sărbătorilor pot duce la atac de cord sau la declanșarea unei crize biliare.

Cel mai bine este să eviți. De aceea, este indicat să faci cât mai multă mișcare pentru ca metabolismul să-și poată accelera arderile și mănâncă cu măsură. Puțin și des. Ai grijă la porții să nu fie mari.

Recent Posts

Inamicul nevăzut: simptomele cancerului de ochi pe care s-ar putea să le ignori. Depistarea timpurie este vitală

Cancerul de ochi sau cancerul ocular este o afectiune rara, dar grava, care implica formarea…

4 minute ago

Proiect european pentru screeningul cancerului gastric în parteneriat cu UMF Cluj: „Anual 4.000 de români sunt diagnosticați”

Luni, 29 aprilie 3024, la sediul Rectoratului UMF a avut loc prezentarea proiectului „TOGAS –…

19 minute ago

Mircea Beuran: acesta este motivul apariței cancerului colo-rectal la vârste tinere

Raportul privind incidența cancerului în România arată că într-un deceniu nu s-a înregistrat niciun progres…

33 de minute ago

Când se pot spăla rufele după Paște? Principalele reguli din Săptămâna Luminată

Săptămâna Luminată este perioada imediat după sărbătoarea Paștelui, cunoscută și sub numele de Octava Paștelui…

2 ore ago

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj. In această după-amiază…

11 ore ago

Citeste si: