Sari la conținut

Atenție, aceste locuri de joacă sunt periculoase! Sunt în 6 mari parcuri din București. ANPC vrea să le închidă

Atenție, aceste locuri de joacă sunt periculoase! Sunt în 6 mari parcuri din București. ANPC vrea să le închidă pentru a nu pune în pericol micuții.

Părinții, bunicii și supraveghetorii copiilor trebuie să aibă mare grijă căci locurile de joacă din 6 mari parcuri din București, administrate de Primăria Capitalei, prin ALPAB, au propunere de închidere de la ANPC.

”A te duce cu copilul în parc a devenit o acţiune de curaj”, afirmă Paul Anghel, director general ANPC.

Incredibil!

loc de joaca
Foto: Isabela Serghi

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Concumatorilor (ANPC) a propus închiderea locurilor de joacă din şase mari parcuri din București, după ce, în urma controalelor au fost găsite echipamente cu un grad de uzură ridicat, rupte, cu bucăţi lipsă, cu urme masive de rugină.

De altfel, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a fost amendată cu 10.000 de lei.

”Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB) a realizat, în data de 30 septembrie 2022, sub coordonarea directorului general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, o serie de acţiuni de control în 6 parcuri administrate de ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti), instituţie aparţinând Primăriei Capitalei, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, în domeniu. Parcurile verificate sunt: Tineretului, Carol I, Cişmigiu, Izvor, Circului şi Herăstrău”, anunţă instituţia, informează B365 citând News.ro.

Paul Anghel, director general ANPC: „ Vor inventa din nou scuze cu iz politic”

”A te duce astăzi cu copilul în parc a devenit o acţiune de curaj. Pare că, alături de pacheţel, trebuie să îi iei celui mic şi, doamne fereşte, o trusă medicală.

Amenda pe care astăzi suntem nevoiţi să o aplicăm Primăriei Generale reprezintă un strigăt al părinţilor adresat celor care au înlocuit acţiunea cu scuza.

Mi-ar fi plăcut să pot face mai mult, dar pare că nici cei mici, nici noi nu putem determina o schimbare. Îmi cer eu scuze în numele celor care, spre deosebire de noi, se ascund în birouri.

Vor inventa din nou scuze inutile cu iz politic, uitând probabil că a fi copil nu înseamnă asta”, a declarat Paul Anghel, director general ANPC.

În urma controlului, au fost constatate nereguli de către comisarii CPCMB, în toate locaţiile verificate, motiv pentru care ALPAB a fost sancţionat cu: amendă convenţională în valoare de 10.000 lei, propunere de închidere a locurilor de joacă aferente parcurilor mai sus mentionate, pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni.

Ce au descoperit comisarii

Potrivit B365, comisarii au descoperit multe nereguli, cum ar fi:

  • covorul anti-impact (tartan) depreciat, cu denivelări şi bucăţi lipsă;
  • tobogane cu pantă de alunecare şi tubulatură metalică (interzise prin HG 435/2010), iar tubulatura aferentă toboganelor prezenta o distanţă foarte mare între îmbinări;
  • echipamente tehnice care prezentau un grad de uzură ridicat, depreciate, rupte, cu bucăţi lipsă, cu urme masive de rugină, cu şuruburi fără protecţie.
Ceea ce se întâmplă este extrem de grav și este timpul să se ia măsuri. Doamnelor și domnilor politicieni, vă rugăm să aveți în vedere și sănătatea și viața copiilor noștri, nu-i mai puneți în pericol!
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: