Sari la conținut

Atenție!!! Condimentul tău preferat te poate ucide!

Atenție!!! Condimentul tău preferat te poate ucide!

E momentul să recunoaștem un adevăr incontesatbil: condimentul tău preferat ți-ar putea scurta semnificativ durata de viață. Sarea și piperul au devenit cel mai puternic și mai emblematic „cuplu” de pe masa ta.

În timp ce unul îmbunătățește aroma alimentelor, celălalt ajută la eliberarea adevăratei delicii în fiecare mușcătură. Și să recunoaștem, se poate înlocui piperul negru cu alte opțiuni, dar sarea este singurul condiment care este pur și simplu de neînlocuit. Dar în mod șocant, tocmai acest lucru ar putea fi motivul pentru care unii oameni duc o viață mai scurtă.

Atenție!!! Condimentul tău preferat te poate ucide!

Potrivit Serviciului Național de Sănătate (NHS) din Anglia, nu trebuie să mănânci mai mult de o linguriță de sare pe zi, deoarece conținutul de sodiu ar putea crește tensiunea arterială și poate contribui la riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Pentru aceasta, experții de la Școala de Sănătate Publică și Medicină Tropicală a Universității Tulane, speranța de viață este mai mică la persoanele care au adăugat întotdeauna sare în mâncare, spre deosebire de cei care au făcut-o rar.

Cum afectează sarea durata de viață?

Potrivit unui studiu publicat în European Heart Journal, consumul de sare ar putea preveni 1,5 până la 2,28 ani de viață atât la bărbați, cât și, respectiv, la femei, după împlinirea vârstei de 50 de ani.

Acestea au inclus și factori precum sexul, vârsta, greutatea, fumatul, băutul și comorbiditățile. Riscul de deces prematur a fost cel mai scăzut la persoanele care au mâncat mai multe fructe și legume comparativ, deoarece acestea sunt surse bogate de potasiu – un nutrient care a ajutat la gestionarea nivelului tensiunii arteriale.

Studiul își propune să propagă virtuțile de a mânca mai puțină sare pentru o sănătate generală mai bună. De asemenea, poate ajuta la reducerea retenției de apă și a creșterii în greutate.

Unele dintre cele mai nesănătoase și sărate alimente sunt:

1. Brânză

2. Sos de soia

3. Creveți

4. Ketchup de roșii

5. Supa la pachet

6. Alimente procesate

7. Carne procesată

8. Cereale pentru micul dejun

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: