Sari la conținut

Atenție! Iată cât de grav este stresul financiar! Iată cum ne afectează sănătatea mintală

Atenție! Iată cât de grav este stresul financiar! Iată cum ne afectează sănătatea mintală, mai ales după o perioadă grea de pandemie ce ne-a făcut mai vulnerabili…

După o perioadă extrem de grea, cum a fost cea din pandemie, iată că lumea începe să se confrunte cu tot mai multe probleme de ordin financiar.

De altfel, pandemia și lipsa activității în multe domenii au dus la pierderi financiare, depresii, anxietăți… Iar de aproape un an de zile, acestora li s-a mai adăugat și conflictul din Ucraina și criza economică.

Prețurile mari au dus la depresie și anxietate

Ce ne așteaptă…? Ce urmează având în vedere că au mai apărut și prețurile astronomice la energie, scumpiri pentru toate produsele de bază…

Ei bine, toate acestea afectează grav sănătatea mintală a oamenilor, explică Patrícia Gajdošociová, eco – psiholog slovac și inițiatoarea demersului „Psihologie pentru Climă”, scrie  Ediția de Dimineață citând Zdravie.sk.

De altfel, psihologul evidențiază cercetări care au constatat că 89% dintre persoanele cu facturi la energie majorate au suferit simptome de stres și anxietate, iar 66% dintre acestea s-au simțit deprimate.

„Casele reci, facturile mari la energie și stresul financiar asociat afectează negativ bunăstarea mintală, provocând anxietate, stres, depresie, izolare socială, probleme cu drogurile, alcoolul și un comportament suicidar”, a consemnat aceasta.

Persoanele care se confruntă cu stresul financiar se simt epuizate și dezorientate, adesea se retrag din activitățile lor normale și nu își doresc să petreacă timp cu alți oameni, mai notează Ediția de Dimineață.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel