Sari la conținut

Atenție la bolile mortale pe care le poți lua din sticlele cu apă caldă și păturile electrice. Avertismentul specialiștilor

eruptie cutanata
Sursa foto: Daily Record
Sindromul pielii prajite

Atenție la bolile mortale pe care le poți lua din sticlele cu apă caldă și păturile electrice. Avertismentul specialiștilor

Esteticianul și influența TikTok Sarah Maxwell, care are 332.000 de urmăritori, a împărtășit un avertisment urgent despre pericolele folosirii sticlelor cu apă caldă, păturilor electrice, încălzitoarelor sau pachetelor de încălzire.

Toate aceste dispozitive sunt esențiale pentru supraviețuirea în lunile reci de toamnă și iarnă. Cu toate acestea, ceea ce mulți oameni nu știu este că, folosindu-le, riscă să dezvolte o afecțiune potențial mortală numită „sindromul pielii prăjite”.

Atenție la sticlele cu apă caldă și păturile electrice

Într-un videoclip viral recent, Maxwell a explicat modul în care a contractat acest sindrom stând prea aproape de un încălzitor în timp ce lucra.

Aceasta a explicat că folosirea unor elemente și dispozitive pentru încălzire vă pot determina să dezvoltați „eritem ab igne”, cunoscut și sub numele de „Sindromul pielii prăjite”

„Acesta este un PSA (Public Service Announcement) pentru oricine folosește sticle de apă caldă, surse de căldură precum un radiator, sau o saltea încălzită sau o pătură încălzită… trebuie să fii atent.

Mi-am dat seama din greșeală de asta, ceea ce este foarte ironic, având în vedere că sunt un estetician care este înnebunit după expunerea la soare și să poarte protecție solară și să-mi păstrez pielea protejată”, explică ea.

https://www.tiktok.com/@maxandwell_/video/7395577648849685765

Sarah Maxwell, care locuiește în Canada, descrie că face tratamente faciale cu un încălzitor chiar lângă ea, pentru că este mereu „înghețată de frig”.

A observat, însă, că dezvolta o erupție cutanată „cu pete roz” pe picior, care era cel mai aproape de încălzitor, pe măsură ce aceasta s-a agravat și-a dat seama că este cauzată de expunerea la niveluri ridicate de căldură și că de fapt „îi prăjea” pielea.

Prezența erupției cutanate poate ascunde o inflamație cronică

Deși nu este prea gravă în multe cazuri, specialiștii avertizează că „erupția cutanată este cel mai adesea benignă, dar prezența ei poate indica o inflamație cronică sau, mai rar, o boală sistemică și ar trebui să determine investigații suplimentare”.

De asemenea, poate duce la afecțiuni maligne, cunoscute și sub numele de dezvoltarea celulelor canceroase: „În plus, inspecția atentă a erupției cutanate poate aduce dovezi de transformare pre-malignă și ar trebui să determine trimiterea pentru biopsie”, potrivit NIH.

Așa că, dacă ești lipit de încălzitorul tău, de sticla cu apă caldă sau de pătura electrică, poate devii mai atent pe măsură ce trecem în lunile mai reci.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel