vineri, septembrie 30, 2022

Atenție la unghii! Anumite modificări pot semnala boli grave. Carențele de vitamine și minerale esențiale, dar și bolile grave pot fi semnalate de anumite …

Apariția unor pete pe unghii, cum sunt cele mici și albe, pot semnala probleme de sănătate, dar mai cu seamă o alimentație dezechilibrată.

Potrivit medicului Eric Berg, se poate pune un diagnostic legat de deficiențele nutriționale printr-o simplă urmărire a aspectului unghiilor.

Te-ar mai interesa: Soțiile sâcâitoare îmbunătățesc sănătatea soților ...

”Deficiența de zinc produce pete albe pe suprafața unghiei, însă în realitate nu este doar asta. Nu este vorba de o deficiență de zinc, ci de faptul că ați mâncat mulți carbohidrați, deoarece o dietă bogată în carbohidrați va epuiza zincul.

Să spunem, de exemplu, că acest mic punct în centrul unghiei și că ea are nevoie de șase luni pentru a crește, iar în centru știm că acum trei luni ați mâncat mulți carbohidrați.

Carențe de fier, zinc

Probabil că acum trei luni ați fost la o petrecere aniversară și ați mâncat o prăjitură întreagă”, a explicat medicul Eric Berg. 

”Următorul lucru este dat de unghiile fragile, care de obicei reprezintă o deficiență de fier, dar, din nou, de ce aveți o deficiență de fier?

Te-ar mai interesa: Atenție! Picioarele umflate pot prevesti un infarc...

Poate că nu consumați produse de origine animală, poate că aveți menstruații abundente sau, mai frecvent, consumați multe cereale, pâine sau paste cu un conținut ridicat de acid fitic, care blochează fierul”, mai spus medicul.

Totodată, a mai adăugat doctorul, acestea pot să reprezenta și semnul unei alimentații sărace în produse vegetale.

Probleme ale ficatului

De asemenea, mai spune acesta, dacă vârful unghiei este ridicată acest lucru indică probleme la nivelul ficatului, în timp ce dungile de-a lungul unghiilor pot indica probleme legate de glanda tiroidă, dar și o deficiență de vitamina B12 sau de fier.

Te-ar mai interesa: Dispozitivul intrauterin: Riscurile și complicații...

Când unghiile suferă modificări atât în privința culorii cât și a aspectului, acestea pot constitui simptome care ar putea semnala probleme mari de sănătate.

De pildă, unghiile galbene pot semnala o infecție fungică. Și la persoanele care suferă de diabet unghiile au tendința de a căpăta o nuanță gălbuie, cauzată de efectul descompunerii zahărului asupra colagenului din unghii.

Te-ar mai interesa: Recomandarea medicului Mihaela Bilic. Acest fruct ...

În caz de îngălbenire ar mai fi de luat în seamă sinuzita sau o infecție pulmonar, potrivit Pacientul 2.0.

Emfizem sau probleme cu inima

Unghiile cu o nuanță albăstruie pot indica faptul că organismul nu primește suficient oxigen. Acest lucru poate să ducă cu gândul la o problemă pulmonară, cum ar fi emfizemul. Și unele afectări cardiace pot fi asociate tot cu unghiile albăstrui.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private