Sari la conținut

Atenţie! NU combina NICIODATĂ aceste alimente cu ceai. Când poate fi ceaiul periculos pentru stomacul tău

de banane

Atenţie! Nu combina niciodată aceste alimente cu ceai. Cui nu-i place ceaiul? Combinat cu gustările tale preferate poate deveni cea mai bună mâncare de confort. O ceașcă de ceai după o zi lungă și obositoare este ceva la care visăm cu toții.

Ceaiul, alături de cafea, este o băutură extrem de populară la noi în țară. În afară de biscuiți și sandvișuri, oamenilor le place să asocieze ceaiul cu covrigi sau merdenele.

Pe lângă aroma sa delicioasă, ceaiul are și multe beneficii pentru sănătate și, deși este posibil să-l asociezi cu orice fel de gustare preferată, experții în sănătate au câteva avertizări împotriva lui.

Medicii spun că consumul de ceai cu multe tipuri de alimente vă poate afecta sănătatea. Să vedem care sunt aceste alimente:

Nu combina NICIODATĂ aceste alimente cu ceai: 1.  Alimente cu fier

Alimentele bogate în fier, cum ar fi legumele cu frunze, lintea și cerealele trebuie evitate în timp ce bei o ceașcă fierbinte de ceai. Potrivit experților, ceaiul este bogat în taninuri și oxalați, ceea ce împiedică absorbția fierului din aceste alimente în organism.

2. Lămâie

Citricele sunt pline de vitamina C care este extrem de benefică pentru organism. Cu toate acestea, asocierea lămâiei cu ceai cu lapte nu este o idee foarte bună.

Chiar dacă ceaiul de lămâie este o idee extrem de populară pentru pierderea în greutate, combinarea directă a frunzelor de ceai cu lămâie vă poate lăsa cu aciditate ridicată, eructații și reflux acid. Nu beți niciodată ceai de lămâie dimineața devreme. Și dacă sunteți deja predispus la aciditate, cel mai bine este să îl evitați cu totul.

Nu combina NICIODATĂ aceste alimente cu ceai: 3. Alimente reci

Alimentele reci, cum ar fi înghețata, nu ar trebui să fie niciodată asociate cu ceai, chiar și atunci când sunt la temperatura camerei.

Medicii spun că perechea dăunătoare poate perturba grav procesul de digestie, deoarece consumul de alimente la temperaturi diferite slăbește procesul digestiv și provoacă greață și amețeală. Experții în sănătate recomandă să nu consumați alimente reci timp de cel puțin 30-45 de minute după ce ați băut ceai fierbinte sau cald.

4. Curcumă

Turmericul este unul dintre cele mai bune condimente care sunt versatile și vă ajută să vă mențineți sănătos și în formă.

Cu toate acestea, combinarea lui cu ceai poate fi dezastruoasă. Potrivit experților, combinarea turmericului cu ceai provoacă indigestie severă și arsuri la stomac, deoarece compușii din turmeric irită mucoasa stomacului.

Nu combina NICIODATĂ aceste alimente cu ceai: 5. Nuci

Nucile sunt super-alimente care ne oferă putere și sațietate. Cu toate acestea, este o idee extrem de proastă să le combinați cu ceai.

Alunele prăjite, masala kaju sau fisticul sărat sunt grozave pentru mâncare, dar dezastruoase în combinație cu ceaiul. Nucile sunt încărcate cu fier, ceea ce le face de neasociat atât cu laptele cât și cu ceaiul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel