Sari la conținut

Vrei să scapi de grăsimea de pe burtă? Evită acest aliment, spun experții în sănătate

Burta
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Burta mare

Vrei să scapi de grăsimea de pe burtă? Evită acest aliment, spun experții în sănătate

A avea grăsime viscerală sau „grăsime ascunsă”  sau grăsimea de pe burtă” este poate una dintre cele mai frecvente lupte cu care se confruntă oamenii în zilele noastre. Potrivit experților în sănătate, este cauzată în primul rând de doi factori:

  • consumul prelungit de calorii
  • lipsa activității fizice.

Lisa Richards, antrenor nutrițional certificat și creatorul Dietei Candida avertizează că grăsimea viscerală ne poate afecta corpul prin producerea de substanțe chimice și hormoni care pot fi periculoase și, ca urmare, ne pun „la un risc mai mare pentru probleme grave de sănătate”.

Având în vedere acest lucru, trebuie să vă asigurați că urmați o dietă bine echilibrată, cu o valoare nutritivă mare și că eviți mesele bogate în calorii. Dar ce fel de alimente duce exact la grăsime viscerală?

Vrei să scapi de grăsimea de pe burtă? Evită acest aliment, spun experții în sănătate

Dieteticianul înregistrat Trista Best, dieteticianul Dana Hunnes, autoarea cărții Recipe for Survival și Dr. Amy Lee, doctor certificat în medicină internă, nutriție medicală și obezitate și partener al Nucific, sunt de părere că alimentul care trebuie evitat sub orice formă sunt chipsurile de cartofi.

„Chipsurile de cartofi sunt în mod tradițional procesate și prăjite cu adaos de sodiu sau arome artificiale”, a declarat Best, potrivit shefinds.com. „Consumatorul poate folosi, de asemenea, băuturi sau brânzeturi bogate în grăsimi atunci când le mănâncă și este probabil să le mănânce fără minte, fără a observa cantitatea.”

 „Dacă mănânci câteva chipsuri, caloriile chiar nu se adaugă pe linia taliei. Dar să fim realiști: mâncăm aproape întotdeauna o mână, amirite? Și din cauza sării adăugate, există posibilitatea ca gura să se simtă uscată și deshidratată”, este de părere și dr. Lee, adăugând că „Sentimentul de sete și pofta de mâncare sunt destul de asemănătoare din punct de vedere psihologic, așa că mulți oameni nu iau o sticlă de apă pentru a-și potoli setea, dar s-ar putea trezi că mănâncă mai multe alimente, prin urmare calorii care ar putea fi stocate. ”

În mod similar, Richards avertizează: „Chipsurile de cartofi sunt, în general, făcute din carbohidrați rafinați care au fost prăjiți. Acest lucru adaugă excesul de carbohidrați, grăsimi și sodiu în dieta ta”.

Hunnes explică, de asemenea, că, în cele din urmă, chipsurile de cartofi sunt bogate în calorii, dar au o valoare nutritivă scăzută.

„Au multe calorii pentru volumul lor și nu ne satură în același mod în care alimentele cu conținut scăzut de calorii, dar bogate în nutrienți, bogate în fibre și apă”, a mai spus Hunnes, potrivit sursei citate. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel