Sari la conținut

Atenție, părinți! Când NU trebuie să trimiteți copiii la școală? Simptome alarmante

Simptome Covid

Atenție, părinți! Când NU trebuie să trimiteți copii la școală? Simptome alarmante

Potrivit Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), în contextul începerii școlii, dar și al creșterii cazurilor de infectări cu varianta Delta, recomandă părinților o atenție sporită în observarea semnelor de boală ale copiilor lor.

Atenție, părinți! Când NU trebuie să trimiteți copii la școală?

Copilul NU va merge la școală, va rămâne la domiciliu, dacă în ultimele 24 de ore a apărut cel puțin unul dintre următoarele semne de boală:

  • febră;
  • tuse;
  • dureri în gât;
  • dificultăți în respirație;
  • pierderea gustului sau mirosului;
  • dureri musculare;
  • dureri de cap;
  • secreție nazală;
  • tulburări digestive.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text

„În această situație, se va contacta telefonic medicul de familie împreună cu care părintele va decide cea mai corectă atitudine de urmat. În funcție de evoluția stării de sănătate, medicul va stabili tratamentul și dacă este necesară o vizită directă”, se arată în comunicatul SNMF.

Peste 200 de copii, internați în secții Covid

3.300 de cazuri noi de Covid (din doar 21.000 de teste) și 78 de decese au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit GCS.

Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.884. Dintre acestea, 952 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 230 sunt minori, 210 fiind internați în secții și 20 la ATI.

În acest moment, două județe sunt în scenariul roșu, cu o incidență peste 3 cazuri la mia de locuitori: Satu Mare și Ilfov.

Până luni, 20 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.152.052 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.079.814 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.342 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: