Sari la conținut

Atenție! Semnul de pe limbă care poate trăda o problemă cu un organ important

Pe limbă pot apărea adâncituri sub formă de linii, cauzele sunt diferite – de la cele inofensive până la cele care indică o boală. „Limba ta poate dezvălui multe despre sănătatea ta.

O limbă cu striații este atunci când aveți crăpături, de obicei în mijlocul limbii, dar aspectul poate varia în funcție de cauză. Crăpăturile pot fi de diferite adâncimi, a declarat pentru Huff Post Dr. Soros Zagi, medic specialist în otorinolaringologie din Los Angeles. El enumeră și motivele pentru care se întâmplă. Printre acestea se numără lipsa de vitamine și o tiroidă bolnavă.

Obiceiurile orale proaste, cum ar fi strângerea sau scrâșnirea dinților, sunt frecvente la persoanele care sunt în mod constant stresate.

Semnele în acest caz includ dureri de cap, dureri de maxilar, uzură dentară și sensibilitate la alimente calde și reci. Acest lucru pune presiune pe părțile laterale ale limbii, provocând crăparea suprafeței acesteia.

Aportul insuficient de lichide poate provoca umflarea țesuturilor, inclusiv a limbii.

„O limbă umflată poate apăsa pe dinți mai des sau cu mai multă forță, rezultând astfel furcile caracteristice”, a declarat Dr. Zagi. Apneea obstructivă în somn (OSA) este o tulburare în care respirația este întreruptă în mod repetat în timpul nopții din cauza blocării căilor respiratorii superioare.

Semnul de pe limbă care poate trăda o problemă cu un organ important

Afecțiunea include simptome precum sforăitul puternic și somnolența în timpul zilei. Atunci când o persoană cu apnee se luptă să respire noaptea, aceasta poate să-și apese inconștient limba pe dinți și, în timp, se formează riduri.

Hipotiroidismul este o afecțiune în care organismul dumneavoastră nu produce suficient hormon tiroidian.

La unele persoane, funcția tiroidiană insuficientă poate face ca limba să se umfle și să își încrețească suprafața, astfel încât să apese mai tare pe dinți.

Alte simptome includ oboseala, creșterea în greutate, intoleranța la frig și subțierea părului.

Potrivit doctorului Zagi, ar trebui să solicitați asistență medicală dacă apar mai multe șanțuri în timp, pete dureroase pe limbă care se vindecă greu sau alte simptome, cum ar fi dificultatea de a înghiți. „În general, consultați un medic sau un dentist atunci când observați „leziuni neobișnuite la nivelul gurii sau al limbii”, sfătuiește medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel