duminică, noiembrie 27, 2022

Austria. Curtea Constituțională întrebări EXPLOZIVE despre pandemie. „Oamenii au murit DE sau CU Covid?” Ministrul Sănătății trebuie să răspundă până pe 18 februarie

ABD0070_20210730 - WIEN - …STERREICH: Corona: Gesundheitsminister Wolfgang MŸckstein (GrŸne) am Freitag, 30. Juli 2021, im Rahmen der Pressekonferenz "PrŠsentation neuer Guidelines fŸr €rzt:innen" im Gesundheitsministerium in Wien. - FOTO: APA/HERBERT NEUBAUER

Austria. Curtea Constituțională întrebări EXPLOZIVE despre pandemie. „Oamenii au murit DE sau CU Covid?” Ministrul Sănătății trebuie să răspundă până pe 18 februarie.

Cu toate că la 1 februarie a intrat în vigoare obligația generală de vaccinare anti-covid, Curtea Constituțională din Austria (VfGh) a trimis ministrului austriac al Sănătății, Wolfgang Mückstein, un întreg set de întrebări privind politica de sănătate a guvernului și justificarea unor măsuri.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în România! A murit o mare actriță...

Scrisoarea de cinci pagini este tematizată de agenția de presă apa și pagina online a televiziunii de stat austriece, ORF.at. Ea apare în contextul în care ar putea apărea o procedură de revizuire a ordonanței privind măsurile Corona, luate de guvernul de la Viena.

Austria. Curtea Constituțională întrebări EXPLOZIVE despre pandemie. „Oamenii au murit DE sau CU Covid?”

Judecătorii vor să știe cât de justificate au fost reglementările, care au dus în special la blocare și regula 2G. Accentul principal este pus pe sarcina asupra sistemului de sănătate, de care măsurile au fost legate.

Ministrul Sănătății trebuie să răspundă până la 18 februarie, la zece seturi de întrebări.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci cu o zi înainte de Sf. Andrei! ...

Printre altele, judecătorii ar dori să afle mai multe despre „cazurile Coronare” din clinici. Ei se referă la înregistrarea ca și „cazuri de coronavirus”, „de exemplu, dacă pacienții se află în secția de terapie intensivă din cauza insuficienței renale și se întâmplă să fie testați pozitiv pentru Corona”.

Întrebare: „Curtea Constituțională solicită așadar informații dacă cifrele de spitalizare sau decese menționate în dosarele Ordonanței includ toate persoanele infectate cu SARS-CoV-2 care sunt internate în spitale din secțiile de terapie normală sau intensivă sau care sunt cu SARSCoV-2 și au murit? Dacă da, de ce se alege această numărare?”

Te-ar mai interesa: Un polițist îl desființează pe Culiță Sterp: Ar tr...

Printre altele, ministerul este, așadar, obligat să descompună statistica în cifre specifice, relativ la cei care au murit din cauza sau cu COVID-19.

Potrivit ziarulromanesc.at, Ministerul Sănătății ar trebui să se ofere și informații fundamentate despre pacienții care au primit terapie intensivă efectiv din cauza COVID-19, sau a unei alte indicații medicale. În scopul inventarierii diferențiate, VfGh solicită informații suplimentare cu privire la metodologia corespunzătoare și metoda de numărare utilizată de Ministerul Sănătății.

Te-ar mai interesa: Cum arată sora lui Mihai Trăistariu. Este cu 13 an...

Sunt solicitate date exacte despre decedați – fie „de” sau „cu” Covid – precum și despre internări și vârsta celor afectați.

Mai mult, VfGH dorește să știe ce variante de virus au fost prezente la 1 ianuarie 2022, pe 25 ianuarie și zilnic și în ce procent dintre persoanele infectate, spitalizate și decedate.

De asemenea, există întrebări despre „procentul de infecții care au loc în domenii ale vieții”, precum familia, locul de muncă, la cumpărături sau activitățile de agrement.

Te-ar mai interesa: Această PLANTĂ curăță arterele și ajută la reglare...

Curtea Constituțională solicită, de asemenea, probe cu privire la diferitele măsuri de protecție prescrise.

„Prin ce factor purtarea unei măști FFP2 în încăperi închise sau în aer liber reduce riscul de infecție sau transmitere?”

Sau: „Prin ce factor vaccinarea COVID reduce riscul de cursuri severe?”

În 15 ianuarie, monostrul Sănătății, Wolfgang Mückstein era sigur că „o relaxare timpurie pentru cei nevaccinați […] ar putea duce rapid la o răspândire necontrolată a virusului și la o supraîncărcare a unităților de îngrijire medicală”.

Ultimele întrebări se referă la „lockdown-urile pentru cei nevaccinați” și în ce măsură aceasta are impact asupra internărilor sau riscului de spitalizare.

S-ar dori să se știe cu câte puncte procentuale, izolarea prescrisă pentru cei nevaccinați reduce de fapt „riscul de infectare al unei persoane nevaccinate”. În plus, „Ce efect are, în procente, lockdown-ului nevaccinaților asupra suprasolicitării spitalelor?”

La doar două zile după ce au fost trimise întrebările, această măsură a fost ridicată de guvern.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private