Sari la conținut

MS: Aproape 80.000 de măști FFP2, distribuite personalului sanitar

Portrait of asian man wearing N95 mask to against PM 2.5 air pollution.

MS: Aproape 80.000 de măști FFP2, distribuite personalului sanitar

Miercuri, 19 ianuarie, Ministerul Sănătății a informat că va distribui 78.000 de măști din rezerva sa către persoanlul sanitar, ca măsură de protecție în valul 5 al pandemiei.

Măștile de protecție vor fi împărțite de către direcțiile de sănătate publică (DSP) județene personalului sanitar din spitalele dedicate Covid-19, medicilor de familie și personalului direcțiilor de sănătate publică care este implicat în activități epidemiologice.

MS: Aproape 80.000 de măști FFP2, distribuite personalului sanitar

Decizia a fost luată, potrivit Agerpres, în condițiile în care numărul de cazuri noi de Covid-19 confirmate în România a crescut rapid în ultimele 3 săptămâni, pe fondul răspândirii variantei omicron a virusului SARS-CoV-2.

„Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a aprobat distribuţia unui număr de 78.000 de măşti de tip FFP2 din rezerva Ministerului Sănătăţii pentru personalul din Sănătate. Măştile de protecţie vor fi împărţite de către Direcţiile de sănătate publică teritoriale personalului sanitar din spitale COVID-19, medicilor de familie şi personalului Direcţiilor de sănătate publică care este implicat în activităţi epidemiologice”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Măștile de protecție reprezintă principalul mijloc de protecție, alături de vaccinare.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: