luni, mai 16, 2022

Pesta porcină face ravagii în România. Autoritățile sanitar-veterinare din acest județ au descoperit, recent, faptul că boala a ajuns la mistreți. Boala a fost găsită deja la mai multe animale.

Autoritățile au descoperit că pesta porcină face ravagii în rândul mistreților după ce au fost descoperite mai mute cazuri într-un fond de vânătoare.

Pesta pornică, în Giurgiu

Autorităţile sanitar-veterinare din Giurgiu sunt în alertă după ce virusul pestei porcine a ajuns la mistreţii din judeţ. Boala a fost găsită la patru animale dintr-un fond de vânătoare situat la 40 de kilometri de Bucureşti.

Te-ar mai interesa: Obiceiul nesănătos din timpul mesei care duce la c...

Pe o rază de 13 kilometri, autorităţile au dispus organizarea de partide de vânătoare, pentru ca toţi porcii mistreţi sa fie împuşcati. Zona infectată a fost delimitată pe o rază de 8 km, dezvăluie RRA.

S-a stabilit zona afectată fiind formată din zonă infectată de 8 km și zonă tampon de 5 km, s-au notificat fondurile de vânătoare, fermele de suine, DSVSA județene din imediata vecinătate a județului Giurgiu, medicii veterinari de liberă practică împuterniciți”, a explicat Mădălina Florescu, director adjunct Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu.

Te-ar mai interesa: „Nu mi-am putut înghiți saliva”. Semne și simptome...

Pe o rază de 13 km autoritățile au dispus organizarea de partide de vânătoare pentru ca toți porcii mistreți să fie împușcați.

„Acești mistreți vânați se testează atât virusologic, cât și seriologic în proporție de sută la sută. O atenție specială se va acorda și vânării în condiții legale a altor specii de vânat purtătoare ale virusului pestei porcine africane, cu referire concretă la exemplarele din speciile de șacali și vulpe existente în fondul cinegetic”, explică Ionel Deaconu, reprezentant Direcția Silvică Giurgiu.

Te-ar mai interesa: Otrava din bucătărie. Greșeală care te poate îmbol...

Este interzis, totodată, accesul persoanelor neautorizate în pădurea de la Căscioarele și se prelevează probe de la toți mistreții găsiți în morți sau bolnavi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private