Sari la conținut

Avertisment împotriva cancerului: băutura care poate provoca șapte tipuri diferite de cancer

Din cuprinsul articolului

Riscul de CANCER poate fi afectat de diverși factori, inclusiv unii e care pot fi modificați. Obiceiurile tale de viață joacă, de asemenea, un rol în acest sens. Potrivit cercetărilor, o băutură populară, în special, poate provoca  șapte tipuri de cancer.

Legătura dintre cancer și dietă este un subiect complex și neconcludent. În timp ce unii experți cred că niciun aliment nu are un impact semnificativ asupra riscului de cancer, cercetările evidențiază anumite alimente și băuturi care sunt puternic asociate cu cancerul.

Cancerul descrie o afecțiune în care celulele din părți ale corpului încep să crească și să se reproducă necontrolat.

Din fericire, modificările ușoare ale stilului de viață vă pot face mai puțin probabil să dezvoltați cancer.

În timp ce faceți opusul, vă puteți crește riscul în schimb.

O băutură care poate provoca până la șapte tipuri de cancer diferite este alcoolul, potrivit Cancer Research UK.

De la gin la vin și cocktailuri la shot-uri, nu contează ce bei, deoarece alcoolul în sine este problema.

Organizația de sănătate explică că băutorii de alcool au mai multe șanse de a face cancer în comparație cu cei cărora nu le plac băuturile alcoolice.

Ce este mai rău, chiar și o cantitate mică din băutura populară vă poate crește riscul.

Cancerele care pot fi declanșate de băutură includ:

Cum provoacă alcoolul cancerul?

Există trei moduri diferite în care alcoolul poate provoca afecțiunea temută, variind de la deteriorarea celulelor la modificări hormonale.

Deteriorarea celulelor

După ce bei o băutură, corpul tău o transformă într-o substanță chimică numită acetaldehidă.

Această substanță chimică poate provoca apoi deteriorarea celulelor și chiar le poate opri să repare această daune.

Modificări ale hormonilor

Alcoolul vă poate crește nivelul de hormoni, cum ar fi estrogenul și insulina.

Nivelurile mai ridicate de hormoni pot duce la divizarea celulelor mai des, ceea ce crește șansele de a dezvolta cancer.

Modificări ale celulelor din gură și gât

Băuturile alcoolice pot face ca celulele din gură și gât să absoarbă anumite substanțe chimice „dăunătoare”.

Acest lucru poate face mai ușor ca substanțele care cauzează cancer să pătrundă în celulele tale și să declanșeze daune.

Vestea bună este că consumul de alcool nu garantează cu siguranță că veți dezvolta cancer, potrivit Cancer Research UK.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel