duminică, ianuarie 29, 2023

Sarmalele sunt produsele cele mai consumate la masa de Crăciun, iar cu acest prilej, nutriționista Mihaela Bilic a explicat impactul sarmalelor asupra dietei românilor.

Deşi par a fi inamicul numărul unu Mihaela Bilic spune că, pentru sănătate, sarmalele pot fi printre cele mai recomandate alimente de consumat în această perioadă, cu anumite condiţii.

„Chiar dacă originea lor este din Balcani, noi le-am ridicat la rang de produse tradiționale. Sarmalele sunt un fel de mâncare completă, care aduc împreună toate cele trei categorii principale de nutrienți: proteine și grăsimi din carne, carbohidrați din orez și multă varză, adică legume.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

Singura recomandare este să alegem carnea slabă pentru tocat, pulpa de porc, și să le fierbem, în borș, zeamă de varză, suc de roșii, nu în ulei. Atenție și la cantitatea de costiță, slănină, pe care le punem în oală. De dorit, să fie gătite în abur, nu în grăsime”, a spus Mihaela Bilic.

Ce sunt sarmalele?

Celebra nutriţionistă atrage însă atenţia că trebuie însă nusă exagerăm cu cantitatea consumată:

„Ce sunt sarmalele? Un amestec echilibrat de carne tocată, varză murată și orez, totul fiert înăbușit sau gătit la cuptor, adică sănătos și dietetic, dacă am fost zgârciți cu grăsimea.

Te-ar mai interesa: Un medic celebru de la Harvard și-a dezvăluit ruti...

Avantajul este că, odată gătite, pot fi consumate în zilele ce vor urma. Sunt chiar mai bune odată cu trecerea timpului. Porția corectă este de 3-4 bucăți, iar dacă adăugați un pic de smântână și câteva linguri de mămăligă, obțineți o masă sățioasă”.

Mihaela Bilic: Puteți mânca din toate însă nu tot la o singură masă

Mihaela Bilic ne sfătuiește să nu mâncăm toate preparatele pe care le avem acasă la o singură masă.

”Puteți mânca din toate însă nu tot la o singură masă! Consumați aperitivele dimineața, ciorba și sarmalele la prânz, iar friptura și cozonacul la masa de seară. O altă variantă ar fi să vă mulțumiți cu jumătate de porție, în felul acesta puteți gusta din mai multe preparate la o singură masă și să rămâneți în același buget de calorii”, spune Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Ce se petrece în organismul tău dacă bei bere în f...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private