Sari la conținut

Avertisment privind statul pe toaletă: statul incorect poate provoca apendicita sau „distrugerea” peretelui intestinal

toaleta
Sursa foto: arhiva Docotrul Zilei
Cum sa ai un scaun bun

Deși statul la toaletă reprezintă o parte atât de esențială a vieții de zi cu zi, un expert a avertizat că există încă multe greșeli „obișnuite” pe care oamenii le fac. Una dintre ele este poziționarea. Mai rău, așezarea incorect poate duce la apendicită sau la distrugerea peretelui intestinal.

„Până când am inventat toaleta, oamenii își deschideau intestinele ghemuindu-se, ca și alte animale”, a spus Stephanie Taylor, expertă în sănătate și bunăstare. „Odată cu apariția toaletei, deși s-ar putea să ne simțim mai civilizați, ne-am provocat niște probleme grave de sănătate.”

Expertul a explicat că mușchii din jurul rectului vă ajută să controlați dacă vă aflați sau nu într-un mod de a ieși cu scaunul.

Când te așezi pe toaletă, unghiul tău ano-rectal devine „îndoit”, iar mușchii tăi sufocă rectul, „ținând fecalele înăuntru”.

Taylor a continuat: „Așadar, statul  pe toaletă ne menține corpurile în modul de continență și face dificilă eliminarea deșeurilor.

Dacă nu scapi de toate fecalele, acest lucru poate provoca constipație, care poate duce la boli intestinale sau apendicită.”

De ce șezutul incorect duce la apendicită și boli intestinale?

„Să șezi incorect pe o perioadă lungă de timp îți poate schimba forma posturii”, a explicat medicul.

Acest lucru se întâmplă deoarece exerciți o presiune suplimentară asupra stomacului și exerciți presiune asupra intestinelor inferioare.

Fondatorul StressNoMore a continuat: „Presiunea suplimentară face ca procesul de mișcare a alimentelor prin corp să fie mult mai lent.

Ceea ce poate provoca balonare sau constipație și irită intestinul – ducând la boala intestinului iritabil, IBS [sindromul inflamator al intestinului] sau chiar o acumulare de fecale care poate determina infectarea apendicelui – ducând la apendicită.

Poziționarea incorectă poate duce, de asemenea, la boli inflamatorii intestinale (IBD).

„[Aceasta] este distrugerea peretelui intestinal, altfel cunoscut sub numele de boala Crohn sau colită ulceroasă”, a remarcat ea.

Care sunt semnele de avertizare de observat?

Taylor a explicat: „Primele simptome ale IBS sunt crampele abdominale, balonarea, gaze sau diaree.

„IBD poate fi mult mai severă, cu simptome suplimentare, cum ar fi sânge în scaun, apetit redus și scădere în greutate neintenționată.”

Când vine vorba de apendicită, principalul semn de avertizare este durerea.

Poziția corectă de stat pe toaletă

Ea a adăugat: „Primul semn de avertizare al apendicitei depistat este o durere în abdomenul din dreapta jos, lângă buric – care poate evolua de la o durere surdă la o durere mai severă.

„Alte semne includ greață și vărsături după începerea durerii, umflături, febră, pierderea poftei de mâncare și incapacitatea de a elimina gazele.”

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel