Sari la conținut

Avertisment privind suplimentele: Patru suplimente de vitamine legate de vizitele dese la spital

MULTI oameni iau suplimente alimentare pentru a beneficia de asa-numitele beneficii pentru sanatate. Cu toate acestea, dovezile care susțin aceste afirmații sunt adesea slabe. În plus, un studiu de 10 ani din SUA, publicat în The New England Journal of Medicine, a constatat că efectele adverse ale suplimentelor sunt responsabile pentru mii de vizite la departamentul de urgență pe an.

Ar trebui să puteți obține toate mineralele și vitaminele de care aveți nevoie printr-o dietă echilibrată. Cu toate acestea, mulți oameni iau și suplimente alimentare pentru a beneficia de presupusele beneficii pentru sănătate. Presupusa eficacitate a diferitelor suplimente alimentare rămâne controversată și pot face chiar mai mult rău decât bine.

Unul dintre cele mai lungi studii de până acum a fost publicat în The New England Journal of Medicine.

Studiul de 10 ani, realizat în SUA, a constatat că efectele adverse ale suplimentelor sunt responsabile pentru o medie de aproximativ 23.000 de vizite la departamentul de urgență pe an.

Top 10 produse pe bază de plante sau complementare asociate cu vizitele la departamentul de urgență au inclus:

  • Pierdere în greutate
  • Energie
  • Îmbunătățirea sexuală
  • Sanatatea inimii
  • produse pentru dormit
  • Laxative
  • Culturism
  • Imunitate sau infecție
  • Ameliorarea durerii sau a artritei
  • Detoxifiere sau curățare.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat datele  de la 63 de secții de urgență ale spitalelor pentru a estima numărul anual de vizite la departamentele de urgență asociate cu efectele adverse ale suplimentelor alimentare.

Autorii au definit „suplimentele alimentare” ca produse pe bază de plante sau complementare și micronutrienți cu vitamine sau aminoacizi.

Pacienții care vizitează secțiile de urgență pentru simptome legate de utilizarea suplimentelor aveau o vârstă medie de 32 de ani, iar femeile reprezentau mai mult de jumătate din toate vizitele.

Puțin peste 10% dintre aceste vizite au dus la internarea în spital, în special în rândul adulților peste 65 de ani.

Produsele de slăbire au reprezentat un sfert din toate vizitele cu un singur produs la departamentul de urgență și au afectat în mod disproporționat femeile, în timp ce bărbații au avut mai multe șanse de a experimenta efecte adverse de la produsele promovate pentru îmbunătățirea sexuală și culturism.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel