Sari la conținut

Avertisment sumbru al unui cunoscut medic român: „O să ne iasă pe nas vara asta/Cine crapă, crapă, cine scapă şi-a stiut interesul”

Avertisment sumbru al unui cunoscut medic român: „O să ne iasă pe nas vara asta/Cine crapă, crapă, cine scapă şi-a stiut interesul”

Paul Ichim, un cunoscut chirurg de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, atrage atenția că relaxarea restricțiilor din această vară „o să ne iasă pe nas”.

„La cum creşte numărul de cazuri Covid, mai ales cele de ATI, o să ne iasă pe nas vara asta. Parcă văd că iar o luam de la capăt cu restricţiile din septembrie. Iar o să rămână pe afara pacienţii cu alte patologii, cel puţin cei oncologici vor plăti un mare tribut”, a scris medicul paul Ichim pe pagina sa de Facebook.

Avertisment sumbru al unui cunoscut medic român: „O să ne iasă pe nas vara asta”

În contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului, medicul se teme de apariția unor noi restricții care vor afecta atât activitatea din spitale, cât și din școli.

„Dacă iar ajungem la învăţământul on-line, nu ştiu ce se alege de educaţia generaţiilor acestea. Şi când te gândeşti că totul depindea de opţiunea de vaccinare, de apetenţa publică spre scenarii dubioase”, a adăugat medicul gălățean.

„Cine crapă, crapă, cine scapă şi-a stiut interesul”

Concluzia medicului nu este deloc îmbucurătoare. Previziunea medicului Paul Ichim este că oamenii vor accepta situația și vor adopta teoria „scapă cine poate”.

„Încă un an ca cel prin care am trecut şi o să ne dereglam rău, cel puţin psihic. Parcă văd că până la urmă opinia va fi de tip spartan, cine crapă, crapă, cine scapă şi-a stiut interesul. Până la urmă, om trăi, câţi om trăi şi o să vedem ce se alege”, a concluzionat dr. Paul Ichim.

Potrivit noilor estimări anunțate de șeful campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță, la jumătatea lunii septembrie, în România vor fi înregistrate zilnic 2.000 de cazuri noi de COVID-19. 80 la sută din cazurile noi raportate sunt la persoane nevaccinate.

Cine este medicul Paul Ichim

Medicul primar Paul Ichim , în vârstă de 65 ani, este şeful secţie de Chirurgie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi, dar şi profesor universitar la Universitatea „Dunărea de Jos”.

Este medic de aproape 40 de ani, timp în care a parcurs toate etapele profesionale, de la medic de ţară şi până la şef al Direcţiei de Sănătate. Are două masterate şi un doctorat (titlu ştiinţific distinct de cel de medic) în Medicină.

Timp de opt ani de zile, Paul Ichim a fost senator în Parlamentul României (din partea PNL) fiind unul dintre cei mai activi parlamentari de Galaţi.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: