duminică, septembrie 25, 2022

Managerul Institutului „Marius Nasta” a declarat că bilanțul epidemiologic arată data foarte bune și cu această ocazie își manifestă speranța scăderii ratei spitalizărilor a pacienților de covid-19, „astfel încât direcționarea serviciilor de sănătate să fie către alte categorii de pacienți care au cu adevărat nevoie sau tot mai multă nevoie de internare în spital”.

„Lucrurile sunt foarte bune, aș putea spune. În acest moment, în (Institutul, n.r.) «Marius Nasta», în secția de Terapie Intensivă Covid sunt șase pacienți. De asemenea, numărul de pacienți care se internează cu COVID este tot mai mic. Sper ca lucrurile să continue în această direcție și impactul pe care îl are această boală asupra nevoii de spitalizare a persoanelor infectate să fie tot mai mic, astfel încât direcționarea serviciilor de sănătate să fie către alte categorii de pacienți care au cu adevărat nevoie sau tot mai multă nevoie de internare în spital, pentru că avem efecte secundare ale pandemiei, avem cazuri de tuberculoză în creștere, avem pacienți cu cancere pulmonare care ajung târziu să fie diagnosticați. Pentru ei trebuie să creștem disponibilitatea medicilor”, a declarat managerul Institutului Marius Nasta, duminică, pe B1 TV.

Te-ar mai interesa: Copiii cu malformații cardiace, șanse Zero la viaț...

Managerul Marius Nasta subliniează alături de autorități, importanța campaniei de vaccinare, singura oportunitate pentru a reduce presiunea asupra sistemului de sănătate.

„Nu o putem face decât dacă persoanele care au nevoie de vaccin înțeleg că este o soluție pentru noi imunizarea și, practic, decompresiunea sistemului de sănătate și a spitalelor, astfel încât noi, cei care suntem acolo, să putem să ne ocupăm și de alte categorii de pacienții”, a adăugat medicul.

Ea s-a arătat de părere că, cu numărul de infectări la acest nivel și cu o campanie de vaccinare tot mai extinsă, „lucrurile vor merge într-o direcție bună”.

Te-ar mai interesa: Reghecampf a mers prea departe: Scandalul cu Anama...

„Cred că autoritățile care vor stabili măsurile de relaxare vor avea pe masă toate datele, și datele țin nu doar de numărul de persoane vaccinate, ci și de numărul de infectări, și de panta de scădere a cazurilor noi de infecție. Sunt convinsă că, dacă menținem actualul ritm de scădere a numărului de infectări și vom convinge, și vom ajunge cu campania de vaccinare în toate zonele în care accesul la servicii de sănătate este mai dificil, lucrurile vor merge într-o direcție bună”, a adăugat Beatrice Mahler conform stiripesurse.ro

Te-ar mai interesa: Astrologii trag semnalul de alarmă: O zodie termin...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private