sâmbătă, septembrie 18, 2021

Avertismentul specialiștilor! Ce să nu faci niciodată la duș. Acest obicei vă poate dăuna vezicii urinare.

Un medic Specialist Obstetrică Ginecologie a vorbit despre motivul pentru care este interzis

să faci urinezi la duș și nu doar pentru că este dezgustător. Dr. Alicia Jeffrey-Thomas a apelat la TikTok pentru a cere femeilor să oprească controversatul obicei de a urina atunci când fac duș, argumentând că ar putea avea „consecințe grave” în viitor – sau chiar mai devreme. În videoclip, ea a avertizat, de asemenea, despre alte obiceiuri proaste care afectează vezica urinară, toate acestea ducând la un impuls constant de a fugi la baie.

Avertismentul specialiștilor! Ce să nu faci niciodată la duș. Acest obicei vă poate dăuna vezicii urinare

Potrivit doctorului

Jeffrey-Thomas, urinarea la duș este un obicei prost pentru podeaua pelviană. Urina semnalează când trebuie eliberată din corp. Vrem să evităm să ne antrenăm vezica pentru a lega anumite semnale cu dorința de a urina.

„În acest caz, obiceiul de a face pipi la duș leagă sunetul apei curgătoare de urinare. De multe ori vă poate face să simțiți nevoia de a urina când auziți apă curgătoare, ca atunci când deschideți robinetul pentru a vă spăla mâinile sau vasele sau când vă aflați lângă rezervoare de apă”, a spus dr. Alicia Jeffrey-Thomas, pentru BuzzFeed, preluat de Jerusalem Post.

Dr. Jeffrey-Thomas

a remarcat și alte obiceiuri proaste care pot dăuna podelei pelvine, cum ar fi împingerea pentru a elibera urină sau fecale, urinarea în poziție ghemuită deasupra toaletei și efectuarea de exerciții ale podelei pelvine fără a consulta un expert în fitness sau antrenor.


Urinarea „preventivă”, o mare greșeală

Jeffrey-Thomas a vorbit și despre obiceiul nostru de a „face pipi preventiv” atunci când ieșim din casă. Ea susține că este o greșeală să urinezi de fiecare dată când ieși din casă, dar a spus că există cazuri excepționale.

„Este în regulă să „faci pipi

pentru orice eventualitate” atunci când vine vorba de a urina înainte de culcare, înainte și după sex sau înainte de o lungă călătorie cu mașina, de o oră sau mai mult”, a spus ea. „Frecvența corectă de a urina este la fiecare trei până la patru ore sau cel puțin două ore – și nu vă treziți noaptea”.

Alți experți au avertizat anterior împotriva obișnuinței de „a urina preventiv”. Prof. Stargios Domochatis, un expert de frunte în uroginecologie, a declarat pentru The Sun:

„Uneori este bine să o faci. Dacă faceți pipi „preventiv” rareori, nu vă va face rău. Cu toate acestea, poate cauza probleme dacă

faceți pipi adesea. De exemplu, dacă predați școala elementară și faceți pipi între lecții „preventiv” doar pentru a nu fi nevoie să plecați în timpul orelor de curs, acest lucru poate provoca modificări ale funcției vezicii urinare.”

El a adăugat că „practic, îți faci vezica urinară mai sensibilă. Vezica învață să vă dea semnale că este „plină” atunci când nu este, și adesea în volume mai mici. Funcția de urinare a vezicii urinare poate fi afectată. Vezica urinară nu va fi cu adevărat mai mică din punct de vedere anatomic, dar funcțional va fi cu siguranță afectată. Astfel, devine mai sensibilă destul de repede, chiar și în decurs de două săptămâni. “

Vestea bună este că există diferite tehnici de formare a vezicii urinare care vor repara daunele în doar câteva săptămâni, cu principalul lucru – în afară de schimbarea obiceiurilor pe care le-am menționat, este să vă asigurați că nu beți prea multă sau prea puțină apă. Prof. Domochatis recomandă 1,5 până la doi litri de apă pe zi sau aproximativ trei litri dacă este o zi deosebit de caldă sau dacă faceți antrenament fizic.

Ultimele stiri