duminică, august 9, 2020

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC), cu sprijinul Roche România, a realizat un video animat care să ajute persoanele care suferă de cancer de vezică urinară, dar și pe familiile lor, să înțeleagă mai bine boala.

Animația prezintă: semnele și simptomele bolii, investigațiile necesare pentru diagnostic, stadiile acestui tip de cancer și tratamentele aferente, analizele necesare pentru monitorizarea bolii, dar și surse credibile de informare.

Citește și:

În România, peste 18.000 persoane suferă de carcinom urotelial (cancer de vezică urinară). Această boală afectează în proporție de 80% bărbați, iar 60% din cazuri se înregistrează la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Diagnosticul de cancer de vezică urinară nu mai înseamnă condamnare la moarte. Până acum, tratamentul a fost limitat la chimioterapie, dar ultimii ani au adus o șansă reală pentru acești pacienți, odată cu dezvoltarea imunoterapiei.

Citește și:

 Factorii de risc pentru apariția cancerului de vezică urinară includ: fumatul, expunerea la locul de muncă la factori cancerigeni, infecţiile urinare, pietrele la rinichi, iritaţiile cronice ale vezicii, istoricul familial, stilul de viaţă şi alimentaţie.

Parteneri