Sari la conținut

Avertismentul „ucigașului tăcut”. 9 simptome ale tensiunii arteriale pe care femeile le ignoră adesea. Unele simptome pot fi confundate cu menopauza

Hipertensiunea arterială are simptome care pot fi adesea ignorate, dar poate duce la afecțiuni mortale, posibil fatale – iar experții avertizează că femeile pot fi mai expuse riscului decât bărbații.

Experții au avertizat femeile din întreaga lume cu privire la pericolele pe care le prezintă hipertensiunea arterială.

Hipertensiunea arterială „are rareori simptome vizibile”, avertizează NHS, dar dacă este lasată netratată poate crește riscul de probleme grave și potențial mortale, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Când tensiunea arterială este prea mare, ea pune o presiune suplimentară asupra vaselor de sânge, a inimii, a creierului și a altor organe ale unei persoane, inclusiv ochii și rinichii.

Tensiunea arterială crescută persistentă poate duce la afecțiuni posibil mortale.

Citeste si:

Cardiologii de la Societatea Europeană de Cardiologie (ESC) au subliniat  niveluri mai scăzute ale tensiunii arteriale la femei, comparativ cu bărbații.

Profesorul Angela Maas, director emerit al Programului pentru sănătatea cardiacă a femeilor, de la Centrul Medical al Universității Radboud, Țările de Jos, a declarat:

„Mesajul meu pentru toate femeile este să vă luați în serios tensiunea arterială, să vă cunoașteți valorile [valorile tensiunii arteriale] și să vă convingeți medicul că dacă este prea mare atunci ai nevoie de tratament. Nu subestima efectele pe termen lung ale hipertensiunii arteriale.”

Maas a adăugat: „Una dintre cele mai importante consecințe ale hipertensiunii la femei este un tip de insuficiență cardiacă în care mușchiul inimii este rigid”.

Acest lucru poate duce la o serie de complicații și prevenirea este vitală, deoarece există „puține tratamente” disponibile, a spus ea.

Nouă simptome ale tensiunii arteriale pe care femeile trebuie să le cunoască

  • Oboseală
  • Retenție de fluide
  • Dificultăți de respirație mai târziu în viață
  • Palpitații
  • Durere în piept sau între omoplați
  • Dureri de cap
  • Dificultăți de respirație
  • Oboseală
  • Bufeuri

Unele simptome pot fi confundate cu menopauza, stres sau anxietate.

Hipertensiunea arterială este, de asemenea, asociată cu demența.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.