vineri, iulie 1, 2022

Geneticianul Mircea Iliescu, cercetător la Universitatea Cambridge atrage atenția că nu vom scăpa de pandemie nici la anul și că vaccinarea este ineficientă, dacă nu ajunge peste tot în lume. 

„Nu scăpăm de pandemie nici măcar anul viitor. Degeaba ne vaccinăm noi în Europa dacă vaccinurile nu prea ajung în alte părţi ale lumii. Problema e că pot să apară noi şi noi tulpini care să ajungă apoi la noi, iar atunci o luăm de la capăt,” a atenționat cercetătorul, potrivit adevarul.

Te-ar mai interesa: Profeția Babei Vanga: Două zodii vor avea o viață ...

Vaccinurile ne ajută

Geneticianul spune că pandemia se va reduce datorită vaccinării, dar nu crede că vom scăpa de tot.

„La anul se vor mai linişti lucrurile, dar nu cred că de tot. Vaccinurile pot să facă două lucruri: dacă eşti vaccinat, o varianta este să faci boală respectivă, adică să fii infectat, dar să nu ai o formă gravă a bolii. Altă variantă, cea mai grozavă, este să nu o mai faci deloc, adică să oprească şi răspândirea, deci să oprească infectarea. În cazul nostru, la milioanele de morţi pe care le avem în urma Covid, esenţial este să oprim boala severă.

Iar vaccinurile pe care le avem acum în Europa, e dovedit că în proporţie de peste 90% spre 100% împiedică, deci dacă eşti vaccinat nu mai dezvolţi o formă severă. E diferenţa între viaţă şi moarte, este cam ce ne interesează pe noi în momentul acesta, când avem spitalele copleşite. Sunt deja date care arată că în proporţie de două treimi opresc chiar şi transmiterea. Dacă e adevărat, vom opri şi răspândirea virusului, deci vom aduce pandemia aproape spre un minim”, explică Mircea Iliescu.

Te-ar mai interesa: Cum a descoperit Monica Pop că are cancer: Credeam...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private