joi, decembrie 1, 2022

Avertismentul unui medic: „Dați naștere unor generații de monștri! Trăim în epoca copiilor desfrânați și needucați…” Ce spune medicul este absolut alarmant.

 

Educația copiilor este cea mai bună și de preț investiție a unei familii, a unei societăți normale, a oricărui stat care vrea un viitor…

Din păcate, însă, în ultimii 30 de ani sistemul de învățământ a decăzut tot mai mult, educația de la școală este tot mai slabă și, în multe cazuri, și cei 7 ani de acasă lipsesc cu desăvârșire.

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

Ce se întâmplă cu noua generație? Ce fel de adulți vor fi micuții de acum, cei mai mulți dintre ei…?

Ei bine, iată că un expert vine cu răspunsuri clare la toate acestea și peste.., dar ce spune este absolut alarmant.

Să sperăm că mulți vor avea urechi să audă cele spuse de medic și, mai ales, minte să înțeleagă.

Așadar, David Eberhard, un psihiatru suedez de renume și tată a 6 copii, a vorbit recent despre problema stilului permisiv al părinților în educația pe care o dau copiilor.

„Cum au preluat copiii puterea”

În cartea sa „Copiii la putere”/„Cum au preluat copiii puterea”, David Eberhard a analizat principiile care stau la baza educației parentale.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

Potrivit expertului suedez, libertatea pe care copiii o primesc în sistemul de educație nordic este una exagerata.

Iar asta duce la formarea unor generații de adulți fără empatie socială, cu șanse mari de a eșua în viață, cu tendințe sinucigașe, victime ale viciilor.

„Trăim în epoca copiilor desfrânați și needucați. A-i spune nu unui copil nu este același lucru cu a bate un copil”

Te-ar mai interesa: Legenda fotbalului internațional internat în spita...

În opinia expertului David Eberhard, permisivitatea prea mare a părinților din ziua de azi, îi transformă pe copii în niște monștri.

Tot copiii vor avea de pierdut în viitor

Psihiatrul suedez mai spune că un copil prea răsfățat, căruia i s-au permis prea multe, riscă să sfârșească prin a fi dezamăgit în viață.

Și asta în ciuda faptului că sistemul de educație scandinav se remarcă prin rezultate excepționale din punct de vedere intelectual.

Te-ar mai interesa: 4 lucruri pe care mâinile tale ți le-ar putea spun...

Totuși, un copil „ținut în puf”, fără disciplină și reguli clare va avea de pierdut.

„Trăim în epoca copiilor desfrânați și needucați, iar părinții preferă să nu intervină în proces. Înainte, societatea noastră era una a adulților.

Existau anumite valori și o anumită ierarhie. Copiilor li se făcea observație atunci când nu se purtau cuviincios.

Dacă un copil nu era cuminte, oricine putea să se apropie de el și să îi spună Nu e frumos cum te porți, termină.

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

O astfel de coerență nu mai există astăzi”, a declarat psihiatrul David Eberhard pentru The Telegraph, notează DC Medical.

„Generații de monștri”

„Părinții permisivi dau naștere unei generații de monștri. A-i spune nu unui copil nu este același lucru cu a bate un copil”, a mai spus psihiatrul suedez.

Mai mult decât atât, expertul a mai precizat că părinții vor să devină cei mai buni prieteni ai copiilor, dar nu este recomandat.

De ce? Pentru că trebuie să existe o limită între prietenie și postura de părinte. Un părinte educă, este un model de urmat, trebuie să impună respect.

De altfel, observăm că noile generații au cam pierdut noțiunea de respect pentru cei mai în vârstă, inclusiv pentru proprii părinți sau bunici.

Firește că nu este corect să generalizăm, pentru că sunt și copii educați, slavă Domnului! Iar aceștia și părinții lor ar trebui să le servească drept modele celorlalți.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private