joi, octombrie 6, 2022

Toate fructele, consumate în exces, îngrașă. Însă, un medic nutriționist atrage atenția asupra unuia cu potențial de a declanșa „disfuncții metabolice”, care pot duce la obezitate. Cei cu diabet și ateroscleroză ar fi bine să-l taie de pe listă. Iată ce spune un cunoscut nutriționist din Rusia.

Fructul acesta a devenit foarte controversat în ultimul timp, tocmai pentru că are mulți fani. Și nu doar că îl savurează, dar tendița este să îl consumi în exces. Căci vara, e vedeta sezonului.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: scapi de 20 de kilograme în 13 zile!...

Pepenele îngrașă!

Însă pe lângă mulți nutriționiști din România care au semnalat faptul că pepenele îngrașă, dacă vom consuma mai mult de o felie pe zi, iată că și acest nutriționist din Rusia atenționează.

Medicul atrage atenţia asupra faptului că un consum foarte mare de pepene verde poate determina unele persoane vulnerabile să crească în greutate.

Într-un interviu acordat postului de radio rus Govorit Moskva, nutriționistul Olga Grigorian a spus că un consum exagerat de pepene verde poate provoca creștere în greutate la persoanele cu diabet și ateroscleroză.

Potrivit nutriționistului rus, dacă acești pacienți fac exces zilnic, ”li se garantează aproape automat că vor câștiga în greutate”. Olga Grigorian a explicat că acest fruct are potențialul de a declanșa „disfuncții metabolice” care pot duce la obezitate.

Te-ar mai interesa: Boala care răpune zeci de mii de oameni poate fi d...

Nutriționistul recomandă diabeticilor și persoanelor cu ateroscleroză să evite consumul de pepene verde. De asemenea, Olga Grigorian a avertizat și persoanele cu alergii cu privire la riscurile la care sunt expuse consumând un pepene verde.

Acest fruct poate dăuna oamenilor cu „antecedente de bronșită alergică sau astm bronșic”. Persoanele predispuse la erupții cutanate sau complicații ale bolilor de piele, cum ar fi psoriazisul, ar trebui să fie, de asemenea, atente.

Te-ar mai interesa: 5 semne de depresie pe care nu ar trebui să le ign...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private