Sari la conținut

Avertizare meteo: Vremea se schimbă brusc în România. Prognoza ANM, modificată

meteo
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Vremea pe luna iulie

Avertizare meteo. Meteorologii serviciului online Accuweather au transmis o nouă avertizare meteorologică. Vremea se va schimba brusc în România, în special în capitală.

Vremea este imprevizibilă în România

atenționare meteo
Sursă foto: Agro TV

După ce am avut temperaturi extreme la început de iunie, urmează o scădere bruscă în termometre, iar furtunile încep să se facă simțite și în sudul țării. În zilele de 14 și 15 iunie se vor resimți aceste scăderi.

Potrivit prognozei Accuweather, vineri, 14 iunie, sunt așteptate furtuni puternice, asemănătoare cu cele de sâmbata trecută, când serviciul Ro-Alert a trimis 2 mesaje de avertizare imediată, iar bucureștenii au fost stătuiți să se adăpostească.

Temperatura va coborî până la valoarea de 26 de grade, cu o minimă a nopții de 16 grade Celsius.

Și sâmbătă, 15 iunie, va fi înnorat și va ploua, cu maxima zilei de 27 de grade.

Canicula se întoarce în București din prima zi a săptămânii viitoare.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

ANM a actualizat prognoza meteo pentru luna iunie. Astfel, potrivit meteorologilor, vremea se încălzește mai mult, valorile termice fiind mai ridicate decât cele obișnuite în următoarele patru săptămâni, potrivit Gândul.

Săptămâma 17-24 iunie 2024

În săptămâna 17-24 iunie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâma 24 iunie-1 iulie 2024

În săptămâna 24 iunie- 1 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile nord-estice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel