Avertizarea unui medic celebru: ”Ne vom îngrășa din aer”

Avertizarea unui medic celebru: ”Ne vom îngrășa din aer”
Avertizarea unui medic celebru: ”Ne vom îngrășa din aer”

Ne vom îngrășa din aer. Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenția asupra unui pericol invizibil, mai mare decât maladia produsă de noul coronavirus, poluarea. Iată ce scrie, în cadrul unei postări pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii:

Orice știre recentă, legată de China, ne trimite cu gândul la orasul Wuhan si la COVID-19 (maladia produsa de noul coronavirus).

Aș vrea să vă supun atenției un risc MULT MAI MARE decât cel legat de o ipotetica propagare, la nivel global, a noului coronavirus. Mă voi referi la o amenințare aparent invizibila pentru copiii noștri care cresc acum in orașele din România.

Un articol recent, care a trecut neobservat din cauza fenomenului numit „Infodemic” (epidemia de date, legate de coronavirus, răspândite în media in scurt timp, dupa cum a denumit-o Organizația Mondială a Sănătății), este acesta – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/32050359/…

Este un studiu asupra copiilor si adolescenților chinezi, urmăriți foarte multă vreme. Acesta a dovedit ca poluarea (expunerea la PM2.5) produce alterarea toleranței la glucoză. Există o corelație liniară intre nivelul poluării respectiv doza cumulativă de PM2.5 si riscul de scădere a toleranței la glucoză – FPGLs (fasting plasma glucose levels).

Cu impact pe termen lung asupra sănătătii prin facilitarea diabetului și a obezitătii.

Ne vom îngrășa din aer….

Inainte de a deveni paranoici din cauza infodemiei, mai bine am face ceva pentru poluarea care ne îmbolnăvește pe toți, incet si sigur.

Așa arăta nivelul poluării de astă noapte din București. Adică mult peste nivelele care s-au dovedit nocive in studiul chinezesc citat.

74 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox