Sari la conținut

Avocat celebru, mort lângă un aparat RMN. Medicii sunt în șoc

Leandro Mathias de Novaes, un avocat celebru din Brazilia, a avut parte de o moarte inexplicabilă, în timp ce se afla lângă un aparat RMN.

Presa braziliană a vorbit pe larg despre această tragedie care ar fi putut fi evitată dacă bărbatul în vârstă de 40 de ani ar fi ascultat sfaturile cadrelor medicale.

Un avocat din Sao Paolo a murit într-un mod tragic după ce arma lui s-a descărcat singură în apropierea aparatului RMN,

Dr. Leandro Mathias Novaes - Presidente Prerrogativas OAB - OAB COTIA/SP - 108ª SUBSEÇÃO | LinkedIn

Avocat celebru, mort lângă un aparat RMN. Medicii sunt în șoc

Dar ce s-a întâmplat, de fapt? Pe 16 ianuarie, avocatul pasionat de arme și-a dus mama pentru o scanare la Laboratorio Cura din São Paulo.

Fără să anunțe personalul spitalului, avocatul de 40 de ani avea în posesia sa o armă de foc înregistrată, dar total interzisă în camera cu rezonanță magnetică.

Personalul medical le-a cerut celor doi să îndepărteze toate obiectele metalice înainte de a intra în camera RMN, așa cum este protocolul din spitale din cauza câmpului magnetic puternic al dispozitivului. În ciuda acestui fapt, Novaes a omis să le spună medicilor și asistentelor că are în buzunar un obiect total interzis.

Mai mult, avocatul a decis să intre fără să anunțe cadrele medicale de arma sa, iar aici s-a întâmplat dezastrul. Aparatul i-a smuls arma din brâu, făcând-o să se descarce și să-l rănească pe avocat în stomac.

Bărbatul a murit câteva săptămâni mai târziu

Ulterior, Leandro Mathias de Novaes a fost transportat de urgență la Spitalul São Luiz Morumbi, unde a fost ținut timp de săptămâni, înainte de a ceda în cele din urmă rănilor sale pe 6 februarie.

În urma accidentului, un purtător de cuvânt al Laboratorio Cura a dat o declarație presei în care susținea că medicii au respectat toate „protocoalele de prevenire a accidentelor”, așa cum este cerut în toate unitățile RMN.

„Atât pacientul, cât și însoțitorul său au fost instruiți în mod corespunzător cu privire la procedurile de acces în camera de examinare și au fost atenționați cu privire la îndepărtarea tuturor obiectelor metalice”, au declarat oficialii instituției medicale, potrivit CNN Brasil.

 

Advogado armamentista é baleado pela própria pistola durante exame de ressonância

Mesaj șocant postat pe TikTok: „Care este cel mai bun pistol de dus la RMN?”

Avocatul era un cunoscut pentru pasiunea sa pentru armele de foc. Atât Novaes, cât și mama lui au semnat un formular privind protocoalele, dar avocatul nu a menționat arma sa și a intrat în unitate cu ea „prin propria sa decizie”.

O anchetă a poliției a confirmat că arma era înregistrată și că avocatul avea o licență valabilă pentru posesia ei.

Avocatul Leandro Mathias de Novaes  era și colecționar de arme, având o pasiune veche pentru diferite modele de pistoale și puști.

Pe lângă activitatea în avocatură, Leandro era un adevărat influencer pe Instagram și TikTok unde le vorbea urmăritorilor săi despre importanța armelor în auto-apărare.

În ultimul postat pe contul său de TikTok, mesajul anexat clipului este de-a dreptul șocant:

„Care este cel mai bun pistol de dus la RMN? Am o procedura programată pentru săptămâna viitoare și as dori să știu”.

Din nefericire, a aflat, dar prea târziu.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel