Sari la conținut

Bacalaureat 2024. Emoții pentru absolvenții de liceu. Examenul începe azi, cu proba Limba şi literatura română – oral

examen
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Bacalaureat 2024

Bacalaureat 2024. Peste 134.000 de candidați sunt așteptați să susțină azi, 17 iunie, primul examen de Limba și literatura română, proba orală.

Examenele care dau cele mai mari emoții, cele scrise, vor avea loc între 1 și 5 iulie.

Absolvenții de liceu încep astăzi examenul de Bacalaureat cu probele de competențe lingvistice de comunicare orală în limba română. Proba va fi susținută până pe 19 iunie, iar după aceea, timp de trei zile, vor fi evaluate competențele digitale.

Dacă un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele, se consideră că nu a susținut proba.

Azi, 17 iunie, începe examenul de Bacalaureat 2024

Potrivit datelor înregistrate și furnizate de comisiile județene și comisia Inspectoratului Școlar al Municipiului București de organizare a examenului, peste 134.000 de candidați sunt așteptați să susțină examenul în această sesiune.

Evaluarea competențelor lingvistice pentru limba română, limba maternă și modernă, precum și a celor digitale se realizează pentru fiecare candidat de către doi profesori examinatori, potrivit RRA.

Rezultatele obținute de fiecare candidat la probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă și într-o limbă de circulație internațională se exprimă prin stabilirea nivelului de competență corespunzător, în concordanță cu grilele naționale sau europene. Așadar, nu se acordă note sau calificative de tip admis sau respins.

Probele scrise din sesiunea iunie-iulie vor începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Proba obligatorie a profilului este programată marți, 2 iulie, fiind urmată joi, pe 4 iulie, de proba la alegere a profilului și specializării.

Proba scrisă la limba și literatura maternă se va desfășura vineri, 5 iulie. Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie, până la ora 12, iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12-18, în aceeași zi.

Rezultatele finale vor fi comunicate pe 12 iulie. Un candidat este declarat promovat la examenul național de Bacalaureat dacă îndeplinește cumulativ următoarele condiții: a susținut probele de evaluare a competențelor, de asemenea, a susținut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând în final cel puțin media 6 la probele scrise.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel