Sari la conținut

Banană pe stomacul gol: ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci banane primul lucru dimineața?

beneficii banane
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Efectele consumului de banane pe stomacul gol

Ești cineva căruia îi place să-și înceapă ziua cu o felie de banană? Acest articol este pentru tine. Citiți mai departe pentru a afla ce se poate întâmpla în corpul vostru atunci când consumați o banană dimineața.

Bananele sunt un fruct versatil și hrănitor care poate fi savurat în multe moduri diferite. Sunt o sursă bună de vitamine C și B6, potasiu și magneziu și pot fi folosite ca îndulcitor natural în smoothie-uri, clătite și alte feluri de mâncare. Dar știați că consumul pe stomacul gol poate provoca o mulțime de pericole pentru sănătate, inclusiv o creștere a zahărului din sânge? În acest articol, vom explora diferitele lucruri care se pot întâmpla atunci când îți începi ziua cu o felie de banană.

Ar trebui să mănânci banane pe stomacul gol?

Ei bine, să înțelegem ce se poate întâmpla în interiorul corpului când consumi o banană, la prima oră dimineața:

Citeste si:

Dăunează pentru sănătatea inimii

Da, ai citit bine! Consumul de banane pe stomacul gol poate face ravagii în inima ta. Cum? Echilibrul dintre magneziu și calciu din sânge poate fi perturbat de concentrația mare de magneziu a bananelor. Acest dezechilibru poate dăuna sănătății inimii.

Creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge

Bananele sunt pline de zahăr, motiv pentru care consumul lor pe stomacul gol poate provoca o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge.

Acest lucru poate duce la oboseală, dureri de cap și alte probleme. Acesta este motivul pentru care diabeticilor li se cere mereu să nu-și înceapă ziua cu o felie de banană.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Poate provoca tulburări de stomac

Un alt motiv principal pentru a nu începe ziua cu banane este modul în care acestea vă întrerupe funcțiile stomacului.

Bananele conțin pectină, un tip de fibră care se poate lega de acidul din stomac și poate încetini digestia. Acest lucru vă poate face să vă simțiți umflat și inconfortabil.

Scăderea absorbției fierului

Dacă suferiți de deficit de fier, evitați să consumați banane pe stomacul gol. De ce asa? Se datorează faptului că bananele sunt pline cu potasiu, care poate interfera cu absorbția fierului. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care au deficit de fier.

Cauze aciditate

Consumul de banane pe stomacul gol îți poate face corpul mai acid, deoarece bananele sunt acide. Mai întâi vă va oferi o creștere rapidă a energiei, dar mai târziu vă va lăsa să vă simțiți obosit și epuizați.

Creștere în greutate

Pentru cei care vor sa se ingrase, este absolut bine sa inceapa ziua cu o felie de banana. Dar, pentru cei care sunt în călătoria lor de slăbire, este important să rețineți că consumul de banane pe stomacul gol nu este niciodată alegerea potrivită.

Bananele sunt bogate în calorii, prin urmare, consumul lor pe stomacul gol poate contribui la creșterea în greutate.

Afectează metabolismul corpului tău

Consumul de banane pe stomacul gol poate afecta, de asemenea, rata metabolismului corpului și poate afecta negativ întregul sistem digestiv. Prin urmare, nu ar trebui să luați o banană dimineața pe stomacul gol.

Bananele nu trebuie consumate des pe stomacul gol. Dacă decideți să mâncați o banană dimineața, ar trebui să consumați banane după ce ați consumat alte alimente care pot ajuta la încetinirea digestiei, cum ar fi nucile sau semințele.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.