Sari la conținut

Ai dureri de cap dimineața? Iată cele 8 motive care stau în spatele acestor dureri matinale

dureri de cap dimineața
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Durere de cap ce apare dimineața

Ai dureri de cap matinale. Te-ai trezit vreodată cu o durere de cap urâtă? Există mai multe motive pentru care ți s-ar putea întâmpla.

A-ți începe o zi cu o durere de cap este greu de manageriat. Durerea vă consumă energia și efortul pe care le-ați fi putut folosi pe parcursul zilei pentru o muncă productivă.

Oamenii experimentează diferite tipuri de dureri de cap, cum ar fi migrene, cefalee, dureri de cap hipnice, dureri de cap tensionale și hemicranie paroxistică.

Având în vedere severitatea stării de sănătate, ar trebui să cunoaștem diferitele motive care pot duce la o durere de cap.

Dureri de cap
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Dureri de cap matinale. Cauze

1. Insomnie: Dacă nu dormi suficient în timpul nopții, probabil că te trezești cu capul greu. Cei care sunt lipsiți de somn pentru o lungă perioadă de timp și despre care se spune că au insomnie pot avea dureri de cap regulate, mai ales dimineața. Este important să corectați această problemă și să obțineți medicamente pentru aceasta.

2. Somn excesiv: E un lucru mai puțin cunoscut, dar somnul excesiv poate provoca și dureri de cap. Deși poate părea ciudat, deoarece percepția generală este că somnul excesiv ajută la relaxare, de fapt somnul excesiv perturbă ritmul circadian natural și perturbă ciclul consecvent al somnului.

3. Anxietate: Depresia și anxietatea cresc riscul de a dezvolta migrene. Depresia reduce, de asemenea, orele adecvate de somn. Migrenele și alte dureri de cap intense sunt direct legate de starea de spirit. Dacă aveți probleme de sănătate mintală, discutați cu medicul dumneavoastră și luați medicamente. Asigurați-vă că dormiți mult pentru a nu vă trezi cu dureri de cap dimineața.

4. Apneea în somn: Conștientizarea este în creștere cu privire la condițiile de sănătate a apneei în somn. Această complicație de sănătate se caracterizează prin sforăit, în care respirația se oprește intermitent pe tot parcursul nopții provocând perturbări în somn. Mai puțin somn în timpul nopții declanșează dureri de cap când te trezești. 

Dureri de cap
Sursa foto: arhica Doctorul Zilei

Unele dureri de cap pot fi provocate de o tumoră pe creier

5. Bruxism: Bruxismul sau scrâșnirea sau strângerea dinților este un alt motiv pentru care oamenii au dureri de cap dimineața. Datorită scrâșnirii dinților, durerea este generată din articulația temporomandibulară din maxilar și aceasta provoacă dureri de cap.

6. Încordare în mușchiul gâtului: Poziția incorectă de dormit pune o presiune extremă asupra mușchilor gâtului. Această încordare musculară declanșează dureri de cap, care sunt adesea observate când cineva se trezește.

7. Deshidratare: Știați că lipsa apei declanșează și dureri de cap insuportabile? Dacă nu beți suficientă apă în timpul nopții, este posibil să vă deshidratați în timpul orelor de somn și acest lucru poate duce la o durere de cap dimineața. Este indicat să beți suficientă apă înainte de culcare.

Dureri de cap
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

8. Starea de sănătate de bază: Uneori, o stare de sănătate nediagnosticată poate fi și motivul pentru care ciclul tău de somn este perturbat. De exemplu, studiile au descoperit că durerile de cap obișnuite de dimineață pot fi cauzate de tumora pe creier dacă există și alte semne asociate cu aceasta.

Nu ignorați semnele de anomalie din corpul uman.Dacă aveți dureri de cap dimineața, verificați în mod regulat și alte semne. Consultați-vă medicul și obțineți cel mai devreme tratamentul potrivit.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.