duminică, iulie 12, 2020

Bananele sunt niște alimente în sine. Îmbunătățesc funcțiile digestive.

Bananele conțin fructo-oligozaharide, care au același rol precum probioticele, și anume acela de a hrăni bacterille sănătoase din tractul digestiv, care permit, astfel, o mai bună absorbție a nutrienților.

În plus, dacă mâncați în mod regulat banane, acestea vă pot proteja de ulcer și de alte afecțiuni ale stomacului, prin crearea unei bariere protectoare împotriva acidului clorhidric. Pe de altă parte, pectina și fibrele din banane ajută la atenuarea constipației.Reduc dependența de nicotină. Vitaminele B6 și B12, împreuna cu magneziul și potasiul din banane, îi ajută și pe cei care încearca sa se lase de fumat.

Citește și:

Combat anemia. Bananele sunt recomandate și pentru pacienții anemici, datorită conținutului ridicat de fier, care ajută la reglarea nivelului de hemoglobină din organism.

Ajută la creșterea în greutate. Combinația de lapte și banane stimulează creșterea în greutate. Bananele oferaă organismului zaharurile naturale necesare, iar laptele vine cu contribuția sa de proteine valoroase. Ajută la pierderea în greutate.

Citește și:

Bananele conțin o mulțime de fibre și cantități mici de grăsime, dar sunt, în acelaşi timp, și ușor de digerat. Dacă țineți cont că o banana de 100 de grame conține doar circa 90 de calorii, e limpede că, la un consum de o banană pe zi, organismul dv. va fi bine susținut nutrițional, fără calorii periculoase, în timpul curelor de slăbire.

Leac pentru țânțari. Mâncărimea și umflăturile cauzate de înțepăturile de țânțar pot fi ameliorate prin frecarea zonei cu partea interioară a unei coji de banană.

Citește și:

Studenţii şi persoanele aflate în perioade de efort intelectual pot consuma banane în cantităţi mai mari pentru a stimula creierul să facă faţă provocărilor. Fructul s-a dovedit mai eficient decât anumite suplimente folosite pentru energizare sau memorie.
Conţinutul ridicat de vitamina B ajută sistemul nervos să funcţioneze mai bine. Senzaţiile de stres şi agitaţie vor fi diminuate. Folosită ca gustare, banana te poate ajuta să îţi menţii nivelul optim al glicemiei, prevenind astfel starea de leşin la stomac.

Parteneri