Sari la conținut

Beneficiile uimitoare ale bananelor

Bananele sunt niște alimente în sine. Îmbunătățesc funcțiile digestive.

Bananele conțin fructo-oligozaharide, care au același rol precum probioticele, și anume acela de a hrăni bacterille sănătoase din tractul digestiv, care permit, astfel, o mai bună absorbție a nutrienților.

În plus, dacă mâncați în mod regulat banane, acestea vă pot proteja de ulcer și de alte afecțiuni ale stomacului, prin crearea unei bariere protectoare împotriva acidului clorhidric. Pe de altă parte, pectina și fibrele din banane ajută la atenuarea constipației.Reduc dependența de nicotină. Vitaminele B6 și B12, împreuna cu magneziul și potasiul din banane, îi ajută și pe cei care încearca sa se lase de fumat.

Combat anemia. Bananele sunt recomandate și pentru pacienții anemici, datorită conținutului ridicat de fier, care ajută la reglarea nivelului de hemoglobină din organism.

Ajută la creșterea în greutate. Combinația de lapte și banane stimulează creșterea în greutate. Bananele oferaă organismului zaharurile naturale necesare, iar laptele vine cu contribuția sa de proteine valoroase. Ajută la pierderea în greutate.

Bananele conțin o mulțime de fibre și cantități mici de grăsime, dar sunt, în acelaşi timp, și ușor de digerat. Dacă țineți cont că o banana de 100 de grame conține doar circa 90 de calorii, e limpede că, la un consum de o banană pe zi, organismul dv. va fi bine susținut nutrițional, fără calorii periculoase, în timpul curelor de slăbire.

Leac pentru țânțari. Mâncărimea și umflăturile cauzate de înțepăturile de țânțar pot fi ameliorate prin frecarea zonei cu partea interioară a unei coji de banană.

Studenţii şi persoanele aflate în perioade de efort intelectual pot consuma banane în cantităţi mai mari pentru a stimula creierul să facă faţă provocărilor. Fructul s-a dovedit mai eficient decât anumite suplimente folosite pentru energizare sau memorie.
Conţinutul ridicat de vitamina B ajută sistemul nervos să funcţioneze mai bine. Senzaţiile de stres şi agitaţie vor fi diminuate. Folosită ca gustare, banana te poate ajuta să îţi menţii nivelul optim al glicemiei, prevenind astfel starea de leşin la stomac.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel