Bani de la Primăria București pentru cuplurile infertile. Care sunt condițiile pentru a primi 13.800 lei

Bani de la Primăria București pentru cuplurile infertile. Care sunt condițiile pentru a primi 13.800 lei
Bani de la Primăria București pentru cuplurile infertile. Care sunt condițiile pentru a primi 13.800 lei

Primarul General al Municipiului București, Gabriela Firea, a anunțat că un nou proiect de sprijinire a cuplurilor care nu pot avea copii va începe săptămâna aceasta.

„Începe proiectul FIV  2 – „O șansă pentru cuplurile infertile” prin care oferim sprijin financiar de 13.800 lei/cuplu pentru încă 2.000 de familii. Până acum, în cadrul FIV 1, s-au născut 23 de bebeluși și au fost confirmate alte 244 de sarcini ca fiind în evoluție”, a susținut primarul Capitalei într-un comunicat de presă.

Începând de miercuri, 19 iunie 2019, ora 8.00, cuplurile care doresc să se înscrie în proiectul FIV  2 – „O șansă pentru cuplurile infertile” pot aplica accesând link-ul   http://fiv2.assmb.ro/.

„FIV 2”, care se va desfășura în perioada 2019-2020, reprezintă o suplimentare pentru încă 2.000 de cupluri a proiectului „O șansă pentru cuplurile infertile-FIV” care s-a desfășurat în perioada iunie 2018-decembrie 2019.

Primarul General, Gabriela Firea: „Mă bucur foarte mult că putem anunța astăzi, de Ziua Internațională a Fertilității, continuarea unui proiect excepțional, care schimbă viața atât de multor familii din București care au încercat, de ani de zile, să aibă copii. Prin acest proiect, FIV 2, propus de mine și aprobat de Consiliul General, Primăria Capitalei, prin ASSMB, va acorda un sprijin financiar în valoare totală de 13.800 lei/cuplu infertil din București, care are indicație medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Statisticile realizate în urma realizării proiectului FIV 1 confirmă reușita acestei initiațive: până acum s-au născut 23 de bebeluși și, din cele 1.000 de cupluri care au aplicat anul trecut, 777 au finalizat procedurile, 361 au sarcina confirmata biochimic, iar 244 de sarcini sunt în evoluție!”

Beneficiarii proiectului FIV 2 vor fi cuplurile cărora medicul specialist în obstetrică-ginecologie, cu competență în tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată, le-a diagnosticat o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală.

Reamintim faptul că această initiațivă a Primăriei Capitalei, despre care s-a scris și în presa internațională, a devenit un model de bune practici pentru alte autorități locale din România.

27 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox