Sari la conținut

Bani de la stat pentru toți părinții, din IANUARIE 2023! Trebuie doar sa prezinti acest act

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Bani de la stat pentru toți părinții, din IANUARIE 2023! Trebuie doar sa prezinti acest act

Știai că poți beneficia de o deducere personala suplimentara de 100 lei din impozitul pe venit dacă obții venituri din salarii și copilul este înscris într-o unitate de învățământ? ( școală, creșă, grădiniță).

Concret, din ianuarie 2023, părinții care realizează venituri din salarii beneficiază de o deducere personală suplimentară din impozitul pe venit de 100 de lei pentru fiecare copil înscris la creșă, grădiniță sau școală, potrivit edupedu.ro.

Bani de la stat pentru toți părinții, din IANUARIE 2023!

Potrivit prevederilor Ordonantei de Guvern nr. 16 din 15 iulie 2022 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative si alte masuri financiar-fiscale prin care, incepand cu data de 1 ianuarie 2023, parintii care realizeaza venituri din salarii beneficiaza de deducere personala suplimentara din impozitul pe venit, in valoare de 100 lei pentru fiecare copil pe care il au, DACĂ acesta este inscris intr-o unitate de invatamant (cresa, gradinita, scoala).

OG 16/2022, art. 40: „Articolul 77 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

(10) Deducerea personala suplimentara se acorda astfel: b) 100 de lei Lunar pentru fiecare copil cu varsta de pana la 18 ani, daca acesta este inscris intr-o unitate de invatamant, parintelui care realizeaza venituri din salarii, indiferent de nivelul acestora.

(11) Prin parinte, in sensul alin. (10) lit. b), se intelege: parintele firesc, potrivit Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, republicat, cu modificarile ulterioare, adoptatorul, persoana care are capilul / copiii in incredintare in vederea adoptiei, persoana care are in plasament copilul sau in tutela, persoana desemnata conform art. 104 alin. (2) din Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(12) in cazul in care copilul este intretinut de ambii parinti, deducerea personala suplimentara prevazuti la alin. (10) lit. b) se acorda unuia dintre parinti prin prezentarea documentului care atesta inscrierea copilului intr-o unitate de invatamant si a unei declaratii pe propria raspundere din partea parintelui beneficiar.

(13) in situatia in care parintele desfasoara activitate la mai multi angajatori, in plus fata de documentele prevazute la alin, (12), parintele care beneficiaza de deducerea personala suplimentara prevazuta la alin. (10) lit, b) are obligatia sa declare ca nu benefieiaza de astfel de deduceri de la un alt angajator”.

Trebuie doar sa prezinti acest act

 

IMPORTANT de reținut: Pentru a beneficia de această reducere, ai nevoie doar de o adeverință pe care să o duci angajatorului, iar adeverința este eliberată de instituția de învățământ. Nu contează valoarea salarială, reducerea se aplică indiferent de salariu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel