marți, octombrie 4, 2022

Bărbat diagnosticat cu malarie: Poate avea complicații grave dacă nu este depistată la timp și tratată corect. Iată ce spun medicii, la ce trebuie să fim atenți

Un bărbat cu simptome asemănătoare virozelor respiratorii s-a prezentat la medicul de familie pentru tratament. Starea de sănătate nu s-a îmbunătățit însă.

„Bărbatul a prezentat simptome asemănătoare unei viroze respiratorii şi s-a adresat medicului de familie, care i-a prescris tratament simptomatic.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Dulcan: Care sunt cele trei prafuri otră...

Pentru că starea de sănătate nu i s-a îmbunătăţit după acest tratament, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Municipal Paşcani, unde, de asemenea, a fost supus unei scheme de tratament pe care l-a urmat în regim de spitalizare.

Ce simptome avea

În cursul zilei de ieri, 18 august, el a fost admis prin transfer la spitalul nostru cu cefalee intensă, febră 38.8 grade Celsius şi mialgii (dureri musculare).

Acesta ne-a comunicat că a avut şi peste 40 de grade Celsius când a prezentat primele simptome.

În urma unei prime discuţii cu medicul de gardă, aflând că pacientul a revenit de curând dintr-o zonă endemică (chiar dacă a efectuat profilaxia pentru malarie) i s-au prelevat de urgenţă analize în cadrul laboratorului de analize medicale al spitalului pentru malarie, iar rezultatul a fost pozitiv”, a declarat dr. Florin Roşu.

Te-ar mai interesa: Medic: „Acest obicei face ca incidenţa cance...

Starea de sănătate a bărbatului este stabilă, dar va rămâne internat pe toată perioada tratamentului, potrivit digi24.ro.

Bărbatul în  vârstă de 41 de ani revenise dintr-o călătorie în Camerun în urmă cu trei săptămâni.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private