marți, octombrie 4, 2022

Endometrioza afectează aproximativ un milion și jumătate de femei din Marea Britanie. Deși nu există un tratament pentru această afecțiune, multe tratamente, cum ar fi ibuprofenul și paracetamolul, sunt folosite pentru a ajuta la gestionarea simptomelor. Dar o opțiune pentru femei ar putea fi o formă de ceai verde care are proprietăți antiinflamatorii ce ar putea ajuta.

Osteopat și terapeut în nutriție înregistrat Sarah Smith MsC a explicat că, pe baza cercetărilor disponibile, un tip specific de extract de ceai verde poate „reduce creșterea și dezvoltarea leziunilor”.

Te-ar mai interesa: Irina Loghin, rețeta specială  de must cu hrean: „...

„Epigallocatechin-galat-3 este un extract puternic de ceai verde. În timp ce mulți îl pot sorbi știind că „este bun pentru tine”, puțini ar putea înțelege că poate ajuta la simptomele endometriozei… o afecțiune dureroasă și debilitantă care afectează femeile din întreaga lume”, a explicat ea.

Semnele tipice ale endometriozei includ mișcări dureroase ale intestinului, menstruații dureroase și oboseală.

Aceste simptome pot fi cauzate de leziunile despre care a vorbit Smith: pete de țesut care sunt similare cu țesutul din uter care crește în zonele din afara uterului.

Te-ar mai interesa: Octavian Jurma: Pandemia nu s-a terminat! Valul 7 ...

Se crede că aceste leziuni sunt legate într-un fel de inflamație, deși NHS concluzionează: „cauza endometriozei nu este cunoscută”.

Ceaiul verde conține în mod specific o substanță chimică numită catechine, care par să aibă un efect antiinflamator pozitiv.

O revizuire din 2021 care a analizat multe studii care discutau efectul ceaiului verde și al substanțelor chimice din acesta a concluzionat că băutura „îmbunătățește ovulația” și „reduce formarea chisturilor”.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: ”Nu grăsimile devastează ficatul, î...

Studiul științific a mai constatat că ceaiul verde reduce sensibilitatea la durere în zonele afectate de endometrioza și reduce nivelurile unei substanțe chimice legate de probleme cognitive precum pierderea memoriei.

„ECGC reduce, de asemenea, implanturile endometriale [creșterile de țesut], înfometându-le alimentarea cu sânge și reducând șansele de supraviețuire”, a explicat Smith.

Te-ar mai interesa: Trei zodii de femei de neînlocuit. Bărbații fac ob...

Smith a mai adăugat că ceaiul verde „s-a dovedit că este benefic în cazul mai multor boli, inclusiv cancerul, prin exercitarea efectelor antiinflamatoare”.

Ceaiul verde nu este singura băutură fierbinte care a demonstrat efecte pozitive pentru pacienții cu endometrioză.

Un studiu din 2018 a constatat că o substanță chimică numită crizină din ceaiul de mușețel a suprimat și creșterea celulelor endometriale.

Te-ar mai interesa: De ce unii oameni se supără din nimicuri? Arsenie ...

S-a descoperit că ceaiul de ghimbir ajută la reducerea durerilor legate de menstruație, ceea ce înseamnă că ghimbirul ar putea ajuta și la endometrioză.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private